Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  Vučićević, Beba i TV Pink satanizuju Srbe i opoziciju CG
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

16. 11. 2015.

Autor: Miljana Leskovac Izvor: Kurir

Vučićević, Beba i TV Pink satanizuju Srbe i opoziciju CG

Plaćenici crnogorskog premijera Mila Đukanovića, Beba Popović, urednik Informera Dragan J. Vučićević i vlasnik Pinka već danima vode brutalnu kampanju šireći laži o direktoru „Adrija medija grupe" Aleksandru Rodiću, a sve zbog toga što dnevni list Kurir jedini objektivno izveštava o protestima opozicije u Crnoj Gori.

Oni se služe najbanalnijim lažima kako bi satanizovali crnogorske opozicione snage, predvođene Demokratskim frontom i Andrijom Mandićem, ali i Srbiju, optužujući ih da stoje iza demonstracija protiv Đukanovićevog režima. I to čine iako je svima jasno da su mirni i demokratski protesti organizovani s ciljem rušenja diktature skoro trodecenijske Milove vladavine, tvrde iz DF.

Sve po nalogu

Plaćenici Milovog režima su laži kreirali tako što im on izdavao nalog. Sve je išlo tako što Beba Popović fabrikuje aferu i prosledi je Informeru, a Pink zatim preuzima neistinite informacije i objavljuje ih u vestima.

Rodić ne bi imao probleme koje sad ima da nije medijski pratio proteste opozicije u Crnoj Gori i da nije hrabro izveštavao o teškoj sudbini našeg naroda. To što je Kurir objektivno pisao o diktatoru Milu Đukanoviću, to je izgleda tako težak greh koji se ne prašta. Ali, da nije bilo Rodića i Kurira, bila bi uspostavljena medijska blokada i naši sunarodnici u Srbiji ne bi znali kako nas diktator maltretira i ponižava kaže za Kurir Andrija Mandić.

Kako je Mandić istakao,fer izbora u Crnoj Gori nije bilo decenijama jer su oni uvek bili pokradeni u korist Đukanovića i DPS.

I ranije napadali

Podsetimo, Informer je ranije po nalogu Bebe Popovića objavio najgnusnije laži o Vanji Ćalović, istaknutoj nevladinoj aktivistkinji u Crnoj Gori koja se usprotivila režimu, dok su napadi na lidere opozicije svakodnevni.

Ne treba zaboraviti i da je Vladimir Popović u poslednjoj emisiji „Utisak nedelje", ispričao da Informer radi za Vladu Crne Gore. Do zaključenja ovog broja nismo uspeli da dobijemo nikakav komentar na ovu temu od funkcionera koj i su na vlasti u Crnoj Gori jer nisu odgovarali na naše pozive i poruke.

Novi protesti miting u prestonici Crne Gore

Podgoricom se orilo: Milo, lopove!

Bunt naroda i opozicije protiv režima premijera Mila Đukanovića u Crnoj Gori ne jenjava sinoć su hiljade građana ponovo izašle na ulice Podgorice tražeći ostavku šefa vlade.

Tokom spektakularnog mitinga, na kojem su učesnici spojili ruke simbolično formirajući živi lanac kako bi opkolili institucije „kojima upravlja jedan diktator", uzvikivali su: „Milo, lopove!" Učesnici protesta su se na poziv opozicionog Demokratskog fronta (DF) juče najpre okupili na podgoričkom Trgu republike, a potom su formirali živi lanac. Kolone koje su predvodili Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Strahinja Bulajić i Janko Vučinić napravile su živi zid oko državnih institucija u gradu. Predrag Bulatović, jedan od lidera DF, poručio je da je ovo jedan od najvažnijih skupova u Crnoj Gori i novi proces njenog oslobađanja. Milo je mislio da nas je porazio. Bili smo u Beranama, Baru i Herceg Novom. Završićemo skup ispred Skupštine, a ono što morate da znate jeste da su ovo mirni i nenasilni protesti istakao je Bulatović.

Euforija među okupljenima nastala je kad je sa razglasa puštena poruka Mija Martinovića, koji je brutalno prebijen na mitingu 24. oktobra i rekao da će se pridružiti protestima čim bude mogao. Inače, demonstranti su simbolično nosili sveće i baklje kako bi odali počast žrtvama terorističkog napada u Parizu, a Mandić je optužio crnogorski režim da je jedan od finansijera ekstremističkih grupacija.

Zrak svetlosti

Medojević: Hvala Kuriru

Nebojša Medojević, jedan od lidera opozicionog crnogorskog Demokratskog fronta (DF), zahvalio je Kuriru na objektivnom izveštavanju i istakao da će borba protiv totalitarnog režima Mila Đukanovića trajati sve dok on ne bude svrgnut. Protestima dajemo zrak svetlosti u mraku diktature Mila Đukanovića. Nećemo odustati poručuje Medojević.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi