Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  Rodićev pakt sa Jocićem
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

14. 11. 2015.

Autor: E.I. Izvor: Informer

Rodićev pakt sa Jocićem

Vlasnik „Kurira" Aleksandar Rodić napravio je tajni pakt sa Dejanom Jocićem, bivšim direktorom TV Prva i bivšim vlasnikom kablovske TV Nova, saznaje Informer.

Jocić se prijateljima već pohvalio da je suvlasnik „Kurira“ (!?!) i tvrdi da su ga stranci poslali u Srbiju da zajedno sa Rodićem ruši Vučića!

U igri su milioni evra

Urednici „Kurira“ preneli su nam da je Jocić skoro svaki dan u kabinetu sa Rodićem, a da je odskora počeo da se bavi i uređivačkom politikom!

Tako se u nedelju uveče zamalo potukao sa pojedinim članovima kolegijuma, od kojih je zahtevao da učešće udare po premijeru i Vladi!

- Jedan od urednika je upakovao naslov „Vlast hoće mrak“, a Jocić je insistirao da naslov glasi „Vučić hoće mrak“. Tražio je i da se uz taj naslov na naslovnoj strani spakuje i što veća Vučićeva slika, koja treba, kako je rekao, da se namesti tako da predsednik Vlade izgleda kao psihopata! Na kraju je, posle žestoke svađe i zamalo tuče, urednik uspeo da se izbori za svoju odluku, a Jocić je spustio loptu... - opisuje naš insajder iz „Kurira".

Prema njegovim rečima, niko od zaposlenih u ovom listu ne zna koja je tačno uloga Jocića, ali je očigledno da je „preuzeo punu kontrolu nad Aleksandrom Rodićem".

- On nam je više puta rekao da mora da se osveti Vučiću zato što mu nije dao nacionalnu frekvenciju za TV Nova! Kako se priča po redakciji, Jocić je Aci i doneo neke pare iz Nemačke i obezbedio mu podršku nemačkih diplomata i države - prenosi naš sagovornik.

Iako Rodić i Jocić strogo paze da se nigde u javnosti ne pojave zajedno, u ponedeljak uveče im se omaklo, pa su ih reporteri uslikali na prijemu magazina „E1“, koji, inače, izdaje Rodićeva, Adrija medija grupa“.

Fotografijaje objavljena na sajtu ovog lista, ali je ubrzo obrisana.

Ipak, čitaoci Informera su je sačuvali i dostavili nam ovu sliku na kojoj se jasno vidi da su Jocić i Rodić prilično bliski!

I dok Aleksandar Rodić juče (petak) nije odgovarao na pitanja Informera, Dejan Jocić oštro demantuje ove navode.

- Naravno da nisam suvlasnik „Kurira". Iz ekonomskih razloga nikome ne bih predložio da ulaže u medije u Srbiji. Suluda je i priča da ja želim da rušim Vučića! To me kao nemačkog državljanina ne zanima, niti bih to mogao. Uostalom, koliko znam, Vučić ima maksimalnu podršku u Nemačkoj, a i u EU... - poručuje Jocić.

Mora ispod 50 odsto

S druge strane, analitičar Branko Radun ocenjuje da su pojedini mediji u Srbiji preko noći postali opozicija, što stranci obilato koriste.

- Stranci, ulažući novac, više „igraju“ na medije u Srbiji nego na stranke. Njima ne odgovara da Vučić ima 50 odsto podrške i da bude „tvrd pregovarač", pa žele da ga po svaku cenu oslabe... Ovakve kombinacije imaju za cilj da mu smanje rejting kroz nekakve pretnje ili ucene, ali ne verujem da će im to poći za rukom - smatra Radun.

Milomir Marić TV HEPI

-Rodić i Jocić ne mogu ništa da urade Vučićevoj vladi. Oni su previše laka kategorija, za odmor i razonodu.

Vulin: Jasno je za koga rade

Ministar rada Aleksandar Vulin ističe da nije nikakva tajna da moćne zemlje žele slabog premijera u još slabijoj Srbiji.

- Ako je vaša informacija tačna, onda bi nam bilo još jasnije i kome i zašto smeta pravo Srbije da ima jakog i uspešnog premijera. A pravo na takav izbor ćemo braniti - podvlači Vulin.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi