Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  DOSTA ZLOČINA: Basna o malom Rajici!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

14. 11. 2015.

Autor: D. J. Vučićević Izvor: Informer

DOSTA ZLOČINA: Basna o malom Rajici!

Aleksandre Rajin Rodiću, Da si nekad pročitao nešto više od sabranih dela Zagora Te Neja, da si završio neku veću školu od tata Rajine ripanjske uličarsko-prevarantske, da nisi tako malopismen i u svakom smislu skraćen, možda bi razumeo.

 

Možda bi, Rajin mali, znao da je u životu moguće neko vreme varati neke ljude, ali je nemoguće sve vreme varati sve ljude.

Ili, da prevedem na tebi razumljiv ripanjski: Grdno si se zajebao ako si mislio da ćeš doveka moći nekažnjeno da ucenjuješ i reketiraš po Srbiji!

Došlo vreme da se polože računi. Došlo doba da zakon važi sa sve. I za nas i za vas. I za mene i za tebe. Ja se tome radujem. A ti?

Izgleda, Rajice skraćeni, da ti znaš mnogo više od svih nas ostalih, pa unapred na naslovnoj "Kurira" sam najavljuješ svoje hapšenje?!

Pišu tvoji malopismeni, netalentovani urednici i novodobni saradnici (pozdrav za Jocića, pozdrav i za Trišića) da ti o glavi radimo Goran Veselinović, Željko Mitrović, Miroslav Bogićević i ja.

Što je Rajici milo, to mu se i snilo.

Nemaš ti, čovečuljče, problem s nama, već sa državom. Pravnom državom.

Država, da li razumeš, to je ono što ste ti i tvoj tata godinama, decenijama varali i pljačkali, uvek i u svakoj prilici.

Imperiju ste napravili na neplaćanju poreza i pljački državnih banaka i javnih preduzeća, odvajali ste stotine miliona od usta naše dece da biste napunili svoje guzice, glumili ste velike borce protiv kriminala i korupcije, a uvek vas je zanimao samo i jedino prokleti prljavi keš!

U nekom trenutku si, Aleksandre, poverovao da si zaista Veliki.

Ubedio si sam sebe, pustahijo ripanjska, da za vlasnika "Politike" i "Novosti" nema i ne može biti pametnijeg, pismenijeg i dostojnijeg Srbina od tebe, pa ti kao takvom pripada čak i pravo da uzimaš stotine hiljada evra u kešu.

Ono kad si sa Duletom Bjelopetrovićem i praznom torbom išao u Šabac da otmeš 700.000 evra (čujem, panično se okolo raspituješ da li je Bogićević možda tajno snimio primopredaju?!), to je za tebe, mali Rajo, bilo nešto savim obično i svakodnevno.

Tebi je, zapravo, reket bio osnovna, najvažnija i najprofitabilnija delatnost.

Sećaš li se, Rajice skraćeni, kako si ucenjenim biznismenima i političarima preprodavao žigove svojih propalih, odavno ugašenih novinskih izdanja?! Jedan si, kažu, uvalio za više od 500.000 evra?!

Nisi, valjda, već zaboravio kako si čoveku iz vrha vlasti tražio 50.000 evra mesečno da bi lepo pisao o njemu. Ako ne pristane, da te podsetim, pretio si plavušom.

Pre neko veče mi je jedan čovek, žrtva tvog milionskog reketa, detaljno ispričao kako ti i tvoji urednici i direktori tražite i uzimate desetine i stotine hiljada evra u kešu.

Kaže čovek da ste suvi profesionalci, da vam je minimalna tarifa "pedeset soma", da su vaše žrtve čak i neki ministri!

Šta li si mislio, skraćeni Rajice? Šta li si mislio, čemu li si se nadao? Zar si zaista, čak i u najluđim snovima, mogao pomisliti da će Srbija zauvek biti svoj talac?!

Znam da su ti tvoji žuti ološ drugari garantovali da su svi dokazi protiv tebe uništeni, da je kompletna dokumentacija iz istrage tvojih i tatinih lopovluka i poreskih utaja uništena, ali zar si zaista verovao da ćeš i ovog puta uspeti da istrguješ, da ćeš se izvući glupavim lažima i odvratnim uvredama na račun onih koji ne pristaju na Srbiju po tvojoj meri?!

Aleksandre Rajin Rodiću, nije ovo, da se na kraju razumemo, stvar između tebe i mene.

Nije ovo između "Kurira" i Informera.

Ovo je stvar države. I zakona. Ako ti to uopšte možeš da razumeš.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi