Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i Informera (2016)  |  Gazdi jednih novina dao sam 1.000.000 e
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i Informera (2016)

08. 12. 2014.

Autor: Ekipa Informera Izvor: Informer

Gazdi jednih novina dao sam 1.000.000 e

Uhapšeni vlasnik „Farmakoma“ Miroslav Bogićević, osumnjičen za milionsku pljačku Privredne banke Beograd i drugih državnih banaka, tvrdi da je vlasniku jednog dnevnog lista dao milion evra u kešu!

U poruci koju nam je dostavio preko zatvorskih čuvara, Bogićević najavljuje da će sve o svom višegodišnjem finansiranju medija prljavim kešom reći kada počne suđenje.

Interesantno suđenje Bogićević ne krije da je ogorčen na „medijske reketaše“ koje je, kako tvrdi, godinama plaćao, a koji mu sada to vraćaju na najgori mogući način: Vidim da me sad najvi še napadaju upravo u novinama čijem sam vlasniku dao velike pare. Dao sam mu milion evra!

Taj me je godinama reketirao  poručuje tajkun koji je uhapšen 24. novembra. On ne želi odmah da otkrije kome je konkretno davao milione, ali najavljuje da će to uraditi čim počne suđenje: Taj me je godinama reketirao, on je zloupotrebljavao i pojedine političare...

Sve ću o njemu i njegovim poslovima ispri čati na suđenju. Neka se do tada trese od straha! Naša saznanja niko juče nije želeo zvanično da komentariše. Nezvanično, međutim, iz više nezavisnih izvora potvrđeno nam je da je slična Bogićevićeva poruka stigla na još nekoliko „važnih adresa“.

Zasad mogu da vam kažem samo to da će navodi tajkuna biti provereni... ističe naš izvor iz vrha vlasti, odbivši dalji razgovor na ovu temu. Na drugoj strani, advokat Božo Prelević, Bogićevićev branilac, kaže da od klijenta nije čuo za pismo.

Nikad mi to nije spomenuo, a od početka postupka sam u kontaktu s njim. Uveren sam da je to apsolutno netačna informacija... Jedina molba koju je Bogićević imao za medije jeste da o njegovom procesu izveštavaju istinito, a ne jednostrano. Nikakvih upozorenja o kojima govorite nije bilo naglašava Prelević.

Plaćao bolji položaj

Mario Spasić iz Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije „Transparentnost“ sklon je da poveruje u Bogićevićeve reči. Tajkunsko potplaćivanje medija kako bi dobili bolji tretman jeste javna tajna u Srbiji. Postoji mogućnost da je novac od nevraćenih kredita Bogićević „uložio“ i u medijsku sliku o sebi. Njegove tvrdnje o potplaćivanju medija moraju se proveriti kako bi ta priča dobila epilog poru čuje Spasić, uz opasku da je Bogićević donedavno imao „nezasluženo dobar medijski položaj u našoj zemlji“.

Moj ugao

Vladimir Gajić, advokat
Po zakonu, tužilac bi formalno pravno mogao da ispita Bogićevićeve navode jer ovakve informacije upućuju na te ško krivično delo. Kad utvrditi da li su ove tvrdnje tačne ili ne, treba da obavesti javnost.

Tajkunsko potplaćivanje

Tajkunsko potplaćivanje je javna tajna. Možda je novac od nevraćenih kredita dao za lepu medijsku sliku o sebi Mario Spasić

Slučaj 'Bogićević' u brojkama

7 ljudi uhapšeno zbog mahinacija u PBB

10 kredita odobreno bez ikakve garancije

9 firmi učestvovalo u malverzacijama

1,75 milijardi dinara iznosi šteta za banku

30 dana pritvora određeno je Bogićeviću

Darko Šarić govorio o milionima!?

U transkriptima sa saslušanja Darka Šarića koje je Informer objavio 24. jula ove godine navodi se da je narkobos u Specijalnom tužilaštvu ispričao da je čuo da Čume finansira „Kurir“! Čuo sam da je Čume dao „Kuriru“ milion evra. Preko tog lista su mi pakovali da sam spremao atentat na Borisa Tadića i Miljka Radisavljevića, da plačem u zatvoru, da me brani „zemunac“ rekao je tada Šarić. Sasvim je indikativno da „Kurir“ nije ni pokušao da demantuje ove navode.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi