Naslovna  |  Aktuelno  |  Prepiska Kurira i TV Pink (2015-2016)  |  Pretnje smrću Aleksandru Rodiću i porodici
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Prepiska Kurira i TV Pink (2015-2016)

07. 11. 2015.

Izvor: Kurir

Pretnje smrću Aleksandru Rodiću i porodici

Vlasniku Kurira Aleksandru Rodiću i članovima njegove porodice upućene su pretnje smrću.

Pretnje su upućene posle medijske harange koju lažima danima vode televizija Pink i list Informer, najgrublje kršeći Zakon o medijima i zloupotrebljavajući nacionalnu frekvenciju.

Obavestili smo zvanično o pretnjama MUP i direktora policije Milorada Veljovića.

U dopisu je hitno zatraženo da se spreči bilo ko ji pokušaj ugrožavanja života članova porodice Rodić, kao i urednika i novinara Kurira i „Adrija medija grupe“. U zahtevu stoji da, pored pretnji, podnosilac zahteva trpi i konstantne pritiske drugih medija.

Pink i Informer gotovo svakodnevno objavljuju niz neistinitih informacija o životu i radu Aleksandra Rodića, kao i o poslovanju kompanija koje su u njegovom vlasništvu, čime se doprinosi stvaranju atmosfere za linč, to jest za napad na život Aleksandra Rodića i njemu bliskih i zaposlenih u Kuriru i „Adrija mediji". MUP i Veljović su obavešteni da su novinari Kurira u dužem vremenskom periodu izloženi pretnjama. 

Podsećamo da je u Srbiji i Crnoj Gori poslednjih godina bi-: lo više ubistava novinara i vlasnika medija. Okolnost da mediji u vlasništvu Aleksandra Rodića razotkrivaju nezakonite radnje pojedinaca iz Srbije i Crne Gore rizik ugrožavanja bezbednosti Aleksandra Rodića, njegove porodice i zaposlenih u „Adrija medija grupi“ čini ekstremno velikim.

Proteklih dana više visokih državnih funkcionera na TV Pink doprinelo je atmosferi linča, iznoseći neistinite informacije o Aleksandru Rodiću kao nekome ko želi da sruši Vladu Aleksandra Vučića. Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je na Pinku da Kurir vodi hajku protiv Vučića.

Smatramo da su svojim izjavama stavili metu na čelo Aleksandru Rodiću i njemu bliskim. Zahtevamo od nađležnih državnih institucija da zaštite Aleksandra Rodića, njegovu porodicu i sve zaposlene u Kuriru i „Adrijamediji“ od daljeg zastrašiva-. nja i pretnji, kao i stvaranja atmosfere linča, i da time omoguće normalan rad i izveštavanje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi