Naslovna  |  Aktuelno  |  Hronika napada Junajted grupe na UNS  |  Skupština slobodne Srbije: Nepristojno prozivati za kršenje etičkih principa N1 i Novu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Hronika napada Junajted grupe na UNS

25. 10. 2020.

Izvor: FoNet

Skupština slobodne Srbije: Nepristojno prozivati za kršenje etičkih principa N1 i Novu

Skupština slobodne Srbije osudila je danas napade na novinare i urednike N1 i Nove koji, kako se navodi, dolaze od "režima Aleksandra Vučića i vučićevskih tabloida, a kojima se ovih dana pridružila i režimu bliska novinarska organizacija - Udruženja novinara Srbije".

"Žalosno je to što se UNS vratio na pozicije na kojima je bio tokom 1990-ih, kada sa nalazio u službi zločinačke vlasti Slobodana Miloševića, i kada je - umesto da štiti - progonio novinare i medije koji su držali do profesionalne časti", navodi se u saopštenju.

Ističe se da je "cinično i nepristojno" za kršenje etičkih principa prozivati one koji - "što je, nažalost, retkost u Srbiji" - poštuju svoju profesiju i rade u interesu građana, bivajući kontrolori vlasti i kritičari političkih i društvenih devijacija.

"Da nema N1 i Nove, i još nekolicine medija, građani Srbije bi bili u potpunom medijskom mraku ili bi bili prinuđeni da se valjaju u anticivilizacijskom blatu režimskih medija, koje UNS zdušno podržava", navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi