Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  Ničić: Crtanje mete novinarima neprihvatljivo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

28. 02. 2019.

Izvor: RTV KiM

Ničić: Crtanje mete novinarima neprihvatljivo

Etiketiranje novinara i pokušaj diskreditovanja u smislu, "ko vas plaća da tako radite" i slično, neprihvatljivo je i od stane predstavnika vlasti i od strane medija i bilo koga, pa i onih koji se kriju iza izmišljenih profila na društvenim mrežama, rekao je za RTV Kim predsednik UNS na Kosovu Budimir Ničić.

Reagujući na prozivanje novinara RTV Kim na društvenim mrežama, Ničić navodi:

"Što se ovog konkretnog slučaja tiče, etiketiranje i uvrede su krenule nakon što je jedna odbornica snimala i fotografisala novinare "jer ne rade po njenoj volji" i to postavila na društvene mreže. To je direktno crtanje mete novinarima i svim zaposlenima u tom mediju".

On podseća da "nije prvi put da političari, ali i mnogi drugi, bez ikakvog osnova svojim lažima i insinuacijama etiketiraju i vređaju novinare i medije koji im zbog, verovatno, nekakavih ličnih ili partijskih razloga i frustracija nisu po volji".

"Međutim, posao nas medija i novinarskih udruženja je da se borimo protiv takvih pojava, da budemo pre svega solidarni i da svakako sve te slučajeve uredno prijavimo policiji, jer to nisu bezazlene stvari, posebno ne ovde gde imamo oko 30 napada godišnje na novinare i medijske radnike", zaključio je predsednik UNS na Kosovu Budimir Ničić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi