Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  „Beli božur“ Nenadu Maksimoviću, Crni Srpskoj listi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

20. 12. 2017.

Autor: M. Simić Izvor: UNS

„Beli božur“ Nenadu Maksimoviću, Crni Srpskoj listi

Priznanje "Beli božur" za najbolju saradnju s medijima ove godine pripalo je direktoru Centra za mir i toleranciju (CPT) Nenadu Maksimoviću. Glasovima članova Udruženja novinara Srbije na Kosovu "Crni božur", za najlošiju saradnju sa medijima u 2017. godini, pripao je političkoj organizaciji Srpska lista.

Novinari su odlučili da priznanje "Beli božur" ove godine dobije Nenad Maksimović jer je dosledno opravdao misiju nevladinih oranizacija, te je svojim javnim istupanjima i redovnim odazivanjima na pozive medija, kako većina ističe, govorio o svim gorućim pitanjima i problemima na Kosovu.

I ove godine, drugo mesto za najbolju saradnju sa medijima pripalo je Domu kulture u Gračanici, na trećem mestu je Prištinsko narodno pozorište, a četvrtom pres služba Ministarstva za zajednice i povratak Kosova.

Na listi kandidata za "Beli božur" bili su i Srpski nacionalni forum, kao i bivša predsednica SO Gračanica i direktorka Narodne biblioteke u Gračanici Brankica Kostić.

Srpska lista zauzela je ubedljivo prvo mesto na listi kandidata za „Crni božur“, pošto su predstavnici ove liste, prema obrazloženjima najvećeg broja članova Udruženja novinara Srbije na Kosovu, najlošije od svih predloženih kandidata u 2017. godini sarađivali sa medijima.

Zanemarljiv broj glasova, svega nekoliko, pripalo je ostalim kadidatima sa liste za „Crni božur“ – UNMIK-u, predsedniku Srpske liste Goranu Rakiću, predsedniku opštine Gnjilane Ljutfi Haziriju, Centru za socijalni rad Priština-Gračanica i KBC Priština- Gračanica. 

Nagrade Beli i „Crni božur“ ustanovljene su sa namerom da ukažu na pozitivne i negativne primere saradnje institucija na Kosovu sa medijima i njihovoj obavezi obaveštavanja javnosti i transparentnosti u radu.

U glasanju su učestvovali članovi UNS-a na Kosovu, ogranka Udruženja novinara Srbije, putem interneta, kao i izjašnjavanjem članova na godišnjoj Skupštini Udruženja održanoj u Gračanici.

UNS na Kosovu organizovaće narednih dana uručenje priznanja. O vremenu i mestu uručenja javnost će biti blagovremeno informisana.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi