Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  UNS: Neprihvatljivo objašnjenje Srpske liste za nepozivanje Kosovo sever portala na događaj
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

17. 07. 2017.

Izvor: UNS/DNKiM

UNS: Neprihvatljivo objašnjenje Srpske liste za nepozivanje Kosovo sever portala na događaj

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu protestuje zbog nepozivanja novinara Kosovo sever portala www.kossev.info na današnju Izbornu skupštinu Srpske liste i smatra neprihvatljivim objašnjenje koje je ponudio čelnik ove građanske inicijative Slavko Simić.

Simić je u SMS prepisci novinarima Kosovo sever portala napisao kako su po uređivačkoj politici orjentisani na lokalne teme i da „događaj Izborne skupštine Srpske liste prevazilazi nivo kojim se Kosev portal bavi, pa nismo našli za shodno da vas obavestimo o aktivnostima koje smo planirali za 17. 7. 2017.“

„Srpska lista će u budućnosti sigurno sarađivati sa Kosev portalom, čim teme budu adekvatne nivou kojim se navedeni info portal bavi“, dodao je Simić u prepisci.

Iz Kosovo sever portala kažu da su još krajem maja prestala da im stižu saopštenja i telefonski pozivi na događaje Srpske liste, a da su na mejling listu vraćeni samo kada im je 9. juna poslata informacija da je Srpska lista kažnjena zbog predizbornog spota.

U isto vreme ova redakcija prestala je da dobija i pozivi na događaje opštinskih struktura i odeljenja Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica.

UNS se protivi selektivnom pozivanju medija, a posebno ovakvim ocenama političkih prvaka o doraslosti medija da izveštavaju građane o temama koje su od interesa za javnost.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi