Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  Saopštenje TV Most povodom javnog poziva DNKiM
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

14. 04. 2017.

Izvor: TV Most

Saopštenje TV Most povodom javnog poziva DNKiM

TV Most je, povodom reagovanja ogranka Udruženja novinara Srbije - Društvo novinara Kosova i Metohije zbog neemitovanja emisije "Sporazum" dana 12.04.2017, izdala zvanično saopštenje.

Odluku da se emisija "Sporazum" 12.04.2017 ne emituje na kanalu TV Most, donela sam lično, uz saglasnost i podršku Uređivačkog kolegijuma. 

Razlog neemitovanja pomenute emisije nije njen programski sadržaj, već isključivo činjenica da je jedan od trojice gostiju bio predsednik DN KiM Budimir Ničić.

U poslednjih nekoliko meseci, Ničić posredstvom društvenih mreža, portala i drugih medija, neargumentovano, na najgrublji mogući način, jezikom sarkazma i uvredama napada TV Most, ali i mene lično kao čoveka i profesionalca koji je u novinarstvu blizu tri decenije. TV Most mu je postala opsesija, a vređanje, izgleda, preka potreba. Na uvrede smo odgovarali ćutanjem.

Kao predsednik DN KiM, koje očigledno privatizuje i politizuje, Ničić nema skrupula prema kolegama novinarima, koji su članovi tog istog udruženja. Vređa ih i nipodaštava. Oni su 'takozvani novinari', a on, valjda misli, jedini pravi. Ne priliči to novinaru, kolegi, a naročito ne čoveku koji je na čelu ogranka jednog strukovnog udruženja. Kao takva ličnost, ne uklapa se u programsku koncepciju TV Most.

Dakle ponavljam, emisija 'Sporazum' od 12.4.2017. kao ni ona od 2.3.2016. nije emitovana na TV Most samo zbog činjenice što se u njoj pojavljuje Budimir Ničić. S toga se izvinjavam kolegama Željku Tvrdišiću i Zekeriji Šabaniju, kao i gledaocima koji su ostali uskraćeni za njihova izlaganja.

I još nešto. Ovaj odgovor nije usledio zato što ga je tražilo DN KiM, čiji član više nisam, već da bi se slične situacije predupredile, pošto se Budimir Ničić ni u buduće neće pojavljivati na TV Most, sve dok de se ne izvini kolegama koje je nazvao takozvanim novinarima i dok se DN KiM ne vrati ona uloga i svrha zbog kojih postoji.

Verujem, ipak, da će novi napad u vidu uvreda od strane Ničića uslediti, te se ovo saopštenje može smatrati odgovorom i na njih. Ujedno izražavam veliko žaljenje što se ovakvim stvarima moram baviti uoči najvećeg pravoslavnog praznika Vaskrsa.

Ljiljana Janković
Koordinator i glavni i odgovorni urednik TV Most Zvečan

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi