Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  Emisija „Razgovor“ sa Rakočevićem i Vlasijem ipak na youtube kanalu RTK2
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

04. 04. 2017.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Emisija „Razgovor“ sa Rakočevićem i Vlasijem ipak na youtube kanalu RTK2

Snimak gostovanja novinara Živojina Rakočevića i advokata Azema Vlasija u emisiji „Razgovor“ na RTK2 postavljen je juče na youtube kanal programa na srpskom jeziku Radio televizije Kosova (RTK2), skoro mesec dana nakon emitovanja emisije u četvrtak, 9. marta, u kablovskom sistemu na KiM, a nakon interesovanja UNS-a zašto emisije nema. Kolega Rakočević, inače član Uprave UNS-a, obavestio nas je da emisija u kojoj je početkom marta gostovao sa Vlasijem, nije objavljena na zvaničnom sajtu i youtube kanalu, suprotno uobičajenoj praksi RTK2.

U redakciji RTK2 rečeno nam je da se obratimo direktoru ovog kanala Srboljubu Kuziću koji je o tome odlučivao.

„Prvo, bila je emisija jedan na jedan, nije bila debatna. Drugo, nismo obavestili jednog sagovornika ko će biti drugi. Takođe, u međuvremenu se desio incident na gospodina Vlasija, tako da smo zaboravili da postavimo emisiju“, rekao je Kuzić UNS-u.

Na pitanje zašto emisija nije objavljena i na sajtu RTK2, Kuzić je rekao da je emisija emitovana u redovnom terminu i objasnio da nisu u obavezi da postavljaju emisije na sajt i youtube.

Postavili smo na youtube zbog velike zainteresovanosti gledalaca i kolega novinara. Videću sa kolegama da bude postavljena i na sajt“, rekao je Kuzić.

Rakočević je za sajt UNS-a rekao da neobjavljivanje, odnosno odugovlačenje sa objavljivanjem emisije na internetu, jeste „klasična cenzura, u kojoj emiter, koji se vidi samo u kablovskom sistemu, nastoji da svoje gledaoce ‘sačuva’ od stavova iznetih u emisiji“.

„Uplašilo se uredništvo da se ne zamere albanskim etničkim principima, političarima i u velikoj meri godinama ne smeju, ne znaju i ne mogu da rade svoj posao. RTK kao javni servis, mora da se transformiše. On ne sme biti albanski javni servis na srpskom jeziku nego, kao što je to zapisano u međunarodnim i lokalnim zakonima - jedan nezavisan TV kanal na srpskom jeziku“, rekao je Rakočević za sajt UNS-a.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi