Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  UNS i DNKiM: Nedospustiv postupak predsednika opštine Štrpce prema novinaru TV Most
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

23. 02. 2017.

UNS i DNKiM: Nedospustiv postupak predsednika opštine Štrpce prema novinaru TV Most

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) protestuju zbog osionog postupka predsednika opštine Štrpce Bratislava Nikolića koji je juče izbacio novinara TV Most Zlatka Ugrinovića iz kancelarije opštine i traže od njega da se novinaru izvini.

Kako je UNS-u rekao Ugrinović, juče je, po novinarskom zadatku, a u okviru serijala emisije "Otvoreno O", otišao u opštinu kako bi se sa zamenikom privremenog organa Živčetom Šarkočevićem dogovorio o njegovom učešću u emisiji.

„U jednom trenutku, u toku  našeg razgovora, u kancelariju je ušao Bratislav Nikolić i ugledavši me kako razgovaram sa Sarkočevićem, vidno uzrujan, ljutitim glasom povikao: ’Šta ti radiš ovde, gubi se iz kancelarije’. Poznajući Nikolića od ranije kao konfliktnu i nasilnu osobu, istog trenutka izašao sam iz opštinske kancelarije, kako sebe ne bih doveo u  još gori položaj da budem i fizički napadnut. Juče sam bio na sedativima i danas ću otići kod lekara. Za 28 godina koliko radim u medijima, ovo mi se nije desilo“, rekao je Ugrinović UNS-u.

On je dodao da je o incidentu obavestio i svoju redakciju, ali da reakcije nije bilo.

„Ni sam ne znam zašto niko nije reagovao iz redakcije. Nisu ni informaciju o tome objavili“, rekao je Ugrinović.

Predsednik opštine Štrpce danas je, kako nam je rečeno u opštini, na Sajmu turizma i nije dostupan za komentar, kao i direktorka TV Most koja je UNS-u rekla da je u gužva na Sajmu turizma i da ne može sada da razgovara o tome zašto redakcija TV Most nije obavestila javnost o ovom incidentu.

UNS i DNKiM smatraju da se radi o nasilnom postupku koji ne priliči javnom funkcioneru i da se ovakav odnos prema profesionalnim novinarima ne može tolerisati. Zato još jednom pozivamo gospodina Nikolića da se javno izvini kolegi Ugrinoviću.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi