Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  Šef Misije OEBS-a na Kosovu poziva na profesionalne standarde u medijskom izveštavanju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

20. 01. 2017.

Izvor: Misija OEBS na Kosovu

Šef Misije OEBS-a na Kosovu poziva na profesionalne standarde u medijskom izveštavanju

Šef Misije OEBS-a na Kosovu Jan Bratu (Jan Braathu) podsetio je danas na ključnu potrebu da mediji na Kosovu održe etičke i profesionalne standarde novinarstva i da se uzdrže od objavljivanja materijala koji bi mogao prouzrokovati tenzije ili nepravedno povrediti lični i profesionalni integritet ljudi.

Kao reakcija na nedavni članak na internet stranici javnog servisera, RTK, Bratu je rekao:

“Pozivam sve novinare i urednike da obezbede u njihovom radu poštvanje za činjeničnu istinu i oslone se na kredibilne informacije. Štampani, internet, radio i televizijski mediji, a naročito javni servis, imaju obavezu da saslušaju i predstave sve strane jedne priče,” rekao je Bratu.

“Profesionalno novinarstvo je temelj demokratije i stabilnosti u svakom društvu. Ova ideja je veoma važna u političkoj atmosferi nakon skorašnjih događaja,” dodao je Bratu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi