Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  Nagrade novinarima sa Kosova na INTERFERU
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

05. 10. 2015.

Izvor: radiokontaktplus.org

Nagrade novinarima sa Kosova na INTERFERU

Prvu nagradu Zlatna Nika u oblasti radio reportaže na INTERFER festivalu u Apatinu dobila je Maja Fićović sa Radija Kosovska Mitrovica, treće mesto u oblasti novinske reportaže Živojin Rakočević novinar Politike, a plaketu za TV novinarstvo osvojio je Budimir Ničić dopisnik Glasa Amerike.

INTERFER je najznačajniji festival reportaže u Srbiji, a na njemu su ove godine učestvovali novinari iz Makedonije, Hrvatske, Slovačke, Indije, Rusije, SAD, Indije, Kine, Australije.

„Važano je da se čuje priča ljudi koji žive u potpunoj izlaciji i da se zna za njihove probleme. Nadam se da im je to podstrek da prežive i da imamo kome da odemo u Prizren, kao što danas odlazimo maloj Milici o kojoj sam napravila reortažu" izjavila je za Radio KiM Maja Fićović.

Glavnu nagradu Festivala dobili su Mihailo Medenica i fotoreporter Igor Pavićević za reportažu „Ničija zemlja, ničiji ljudi, ničiji vrisak".

Na Festivalu je bilo prijavljeno preko trista radova, predsednk Žirija je bio poznati srpski pesnik Pero Zubac.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi