Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  Predsednica Kosova Atifete Jahjaga odbila da primi novinare srpskih medija na dogovoreni intervju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

06. 03. 2015.

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga odbila da primi novinare srpskih medija na dogovoreni intervju

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga danas je po drugi put odbila da primi novinare srpskih medija na dogovoreni intervju na koji ih je pozvao sam kabinet predsednice.

 

Prema informacijama Društva novinara Kosova i Metohije (DNKiM), predsednica Kosova je odlučila da na intervju primi samo određenu grupu novinara ali je i njima sat pre zakazanog prijema otkazala susret.

Deo novinara sa severa Kosova krenuo je na zakazani intervju, ali su o otkazivanju saznali na putu do Prištine, dok je veća grupa srpskih novinara već bila ispred kabineta predsednice kada im je rečeno da se intervju odlaže. Vreme intervjua je juče već menjano sa 11 na 13 sati.

UNS i DNKiM su i ranije kritikovali Predsedništvo Kosova zbog lošeg odnosa prema srpskim medijima zbog čega je ova institucija zauzela drugo mesto  na listi „Crni božur“ u rangu institucija koje neprofesionalno sarađuju sa medijima i koja često krši Zakon o upotrebi jezika. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi