Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  Sahranjena Slavica Radulović
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

02. 06. 2024.

Autor: J. Marković Izvor: UNS

Sahranjena Slavica Radulović

Novinarka, neumorna hroničarka događaja na Kosovu i Metohiji u poslednje 43 godine, Slavica Radulović, sahranjena je danas u Rudaru kod Kosovske Mitrovice.

Od koleginice Slavice Radulović danas su se u velikom broju oprostili rodbina, prijatelji, kolege i sugrađani koji su je voleli i poštovali.

U ime porodice Radulović, koleginica i kolega iz Radio Televizije Srbije, Radio Prištine, Televizije Most, Udruženja novinara Srbije (UNS) i svih koji su je poznavali oprostio se novinar i književnik Milan Mihajlović.

“Opaka i podmukla bolest istrgla je iz naših redova ali ne i iz naših srca i sećanja. Slavica je izgubila bitku sa bolešću. Njen odlazak je veliki gubitak i za novinarstvo čiji je bila neumorni pregalac pune četiri decenije. Svojim visokoprofesionalnim odnosom prema radu, znanjem, hrabrošću, novinarskim iskustvom bila je oslonac mlađim kolegama prema kojima se odnosila majčinski”, rekao je Mihajlović.

Slavica Radulović preminula je juče u 70. godini u Kosovskoj Mitrovici.

Rođena je 11. februara 1955. godine u Breznici, nadomak Vučitrna. Osnovnu školu i Gimnaziju završila je u Kosovskoj Mitrovici, a Višu pedagošku akademiju u Kruševcu.

U Radio Prištini počela je da radi 1. marta 1981. godine.

Delila je sudbinu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, beležeći stradanja, progon, propadanje privrednih preduzeća, ali i lepe trenutke kojih je bilo mnogo manje od onih teških i loših. Kako je često volela da naglasi, samo 10 dana je radila u mirnodopskim uslovima.

Bila je jedna od 25 akreditovanih novinara iz celog sveta koji su pratili suđenje Azemu Vlasiju i izveštavala za srpskohrvatsko jezičko područje.

Od 2000-te godine, gotovo pune dve decenije, radila je kao dopisnik agencije „Beta“ iz Beograda. Za svoj rad, prisustvo na terenu, brze i tačne vesti bila je više puta nagrađivana.

Dobitnica je velikog broja priznanja i nagrada, a posebno joj je značila nagrada koju je dobila od kolega iz Radio Kosovske Mitrovice, kao i od grada Kosovske Mitrovice u kojem je provela najveći deo svog radnog veka.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi