Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  UNS i DNKiM: Međunarodna policija da pronađe ko je napao novinare portala Kalzo u Kosovskoj Mitrovici
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

09. 01. 2023.

Autor: UNS Izvor: UN

UNS i DNKiM: Međunarodna policija da pronađe ko je napao novinare portala Kalzo u Kosovskoj Mitrovici

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Kosova i Metohije (DNKiM) osuđuje napad na službeni automobil u kojem se nalazila novinarska ekipa prištinskog portala Kalzo (Kallxo) koja je izveštavala o raspoređivanju Kosovske policije u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Do incidenta je, prema navodima ovog portala , došlo  jutros od strane maskiranih osoba na raskrsnici u blizini Tehničke škole u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Iz Kalzoa preciziraju da su u tom trenutku u automobilu bile dve osobe - producent Valjdet Saljihu i novinar Škodran Dakaj. Na njih su, kako navedeno na njihovom portalu, bačeni i tvrdi predmeti. Iz ovog medija dodaju da su dvojica novinara uspeli da pobegnu i da nisu povređeni.

UNS i DNKiM traže od međunarodne policije da ispita sve okolnosti ovog slučaja i da je neophodno da se medijskim radnicima na Kosovu osigura bezbedno radno okruženje.

UNS i DNKiM ističu da je u kriznim situacijama posebno potrebno da do građana stižu tačne informacije i da je osnovni uslov za to da se novinarima i medijskim radnicima osigura bezbedan rad.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi