Naslovna  |  Aktuelno  |  DNKiM  |  UNS i DNKiM: Policija da pronađe ko verbalno napada i uznemirava novinarku Mariju Perić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNKiM

04. 09. 2022.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS i DNKiM: Policija da pronađe ko verbalno napada i uznemirava novinarku Mariju Perić

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Kosova i Metohije (DNKIM) osuđuje verbalni napad na novinarku i urednicu Drugog kanala Radio Televizije Kosova (RTK2) Mariju Perić od strane grupe maloletnika juče u centru Prištine i traži da policija utvdi ko su vinovnici ovog incidenta.

Verbalni napad se dogodio nedaleko od zgrade televizije u kojoj radi, dok je dolazeći na posao pokušavala da parkira automobil sa srpskim registarskim oznakama. Maloletnici  su joj dobacivali  „Kosovo je Albanija“ na engleskom i albanskom jeziku, istovremeno rukama oblikujući dvoglavog orla.

Marija Perić je bila izložena sličnom napadu i pre nekoliko meseci. Tim pre, UNS i DNKiM zahtevaju od nadležnih organa da sprovedu detaljnu istragu kako do ovakvih situacija ubuduće ne bi dolazilo. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi