Naslovna  |  Aktuelno  |  Dosije "Utisak nedelje" (2014)  |  Bećković: Očekujem da radim u nedelju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Dosije "Utisak nedelje" (2014)

02. 10. 2014.

Izvor: RTV

Bećković: Očekujem da radim u nedelju

Autorka emisije “Utisak nedelje” Olja Bećković kaže da ne razume saopštenje kompanije B92 u kojem konstatuju da će “saradnja kompanije B92 sa Oljom Bećković i PG ‘Mrežom’ predstavljati ‘težak izazov’”.

"Ja to saopštenje ne razumem. Volela bih da upoznam pisca tog saopštenja", kaže Olja Bećković za “Blic”, komentarišući navode iz saopštenja B92 da je ona pokazala “odsustvo razumevanja”, “narušila poslovnu etiku”.

Ona dodaje i da je iz B92 niko nije zvanično kontaktirao. Odgovarajući na pitanje zna li kakva je sudbina “Utiska”, Bećković kaže da, što se nje tiče, ona sa B92 ima važeći ugovor do marta.

"Očekujem da se oni ponašaju profesionalno, da poštuju ugovor i da radim u nedelju", kaže Bećković, dodajući da ne zna šta znači formulacija da će “saradnja kompanije B92 sa Oljom Bećković i PG ‘Mrežom’ predstavljati ‘težak izazov’”, kao i da na osnovu nje ne može da zaključi da li je ugovor između “Mreže” i B92 raskinut.

B92: Olja Bećković nas diskredituje

Kompanija B92 danas u saopštenju sa "žaljenjem konstatuje da se napori i predlozi za poboljšanje dugogodišnje sa autorkom emisije 'Utisak nedelje' Oljom Bećković i Produkcijskom grupom 'Mreža', nisu pokazali uspešnim".

"Ishod pregovora kompanije B92 o nastavku saradnje sa Oljom Bećković i PG 'Mreža' takav je da je od strane autorke emisije 'Utisak nedelje' i produkcijske kuće došlo, ne samo do odsustva razumevanja i podrške, nego i do teškog narušavanja profesionalne etike izjavama datim u javnosti i optužbama za navodne ucene i ultimatume, a sa očiglednom namerom diskreditacije kompanije B92", ukazuje se u saopštenju.

Rukovodstvo B92 "razočarano je ponašanjem gospođe Bećković", napominje se u saopštenju, "naročito ako se uzme u obzir 12 godina saradnje i vernosti, ulaganja u nju oko dva miliona evra i značajna promocija širom B92 mreže, kao i na drugim mestima".

Prema saopštenju, "zaključak koji bi mogao da se nametne je da Olja Bećković i PG "Mreža" svoje pogrdne izjave koriste kako bi stvorili negativnu atmosferu, narušili ugled i izvršili pritisak na slobodu uređivačke politike kompanije B92, a sve u pokušaju da poboljšaju svoje pregovaračke pozicije".

"Iz svega navedenog, dalja saradnja kompanije B92 sa Oljom Bećković i PG 'Mreža' predstavljaće težak izazov", navodi se na kraju saopštenja kompanije B92.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi