Naslovna  |  Aktuelno  |  Dosije "Utisak nedelje" (2014)  |  "Utisak nedelje" posvađao poslanike
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Dosije "Utisak nedelje" (2014)

02. 10. 2014.

Izvor: Beta, Mondo

"Utisak nedelje" posvađao poslanike

Početak redovnog zasedanja i raspravu o predlozima zakona juče je u Skupštini Srbije obeležila polemika poslanika o emisiji "Utisak nedelje". Polemika o emisiji "Utisak nedelje" Olje Bećković, koja se donedavno prikazivala na B92, izbila je između poslanika vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Babića i opzicione Nove stranke (NS) Vladimira Pavićevića.

Poslanik Nove stranke je u raspravi o izmenama zakona o javnoj svojini i o poreskom postupku i poreskoj administraciji, pomenuo "Utisak nedelje" i pitao zašto je premijer Aleksandar Vučić ukinuo tu emisiju koja je na programu bila 24 godine.

Pavićević je naveo da izmene zakona govore da se "uključio alarm" zbog budžeta Srbije i pozvao potpredsednicu Vlade Kori Udovički koja je te predloge obrazlagala poslanicima, da poruči premijeru Vučiću da bi bilo dobro da dođe u Skupštinu i da govori o stanju u budžetu, kako bi mu poslanici postavili još nekoliko pitanja, među kojima i zašto je ukinuo "Utisak nedelje".

"Vi ste, gospođo Udovički, za mene utisak nedelje", rekao je Pavićević povodom izmena Zakona o javnoj svojini koji je, kako je ocenio, Vlada predložila da bi se "neodgovornim osobama produžili rokovi".

Šef poslaničke grupe vladajuće SNS Zoran Babić je rekao da se Pavićevićeva ocena o "Utisku nedelje" "graniči s bezobrazlukom" i podsetio da je B92 privatna RTV-ustanova.

"Ukoliko neko misli da premijer može da određuje pravila u privatnoj kompaniji, to je bezobrazno u najmanju ruku, i zaslužuje osudu", rekao je Babić i dodao da opozicija može da kritikuje "sve i svašta", ali da mora da postoji pravno utemeljenje, a ne "utemeljenje u bezobrazluku".

Pavićević je upitao predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković zašto nije reagovala i zaštitila dostojanstvo parlamenta od pominjanja "bezobrazluka" - što je izgovorio poslanik SNS.

Skupština je juče završila načelnu raspravu o izmenama zakona o javnoj svojini i o poreskom postupku i poreskoj administraciji, a sednicu će nastaviti sutra, raspravom o Prelogu zakona o izvozu i uvozu naoružanja i vojne opreme.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi