Naslovna  |  Aktuelno  |  Dosije "Utisak nedelje" (2014)  |  Novinari osudili zabranu „Utiska"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Dosije "Utisak nedelje" (2014)

28. 09. 2014.

Izvor: Dnevnik

Novinari osudili zabranu „Utiska"

Profesionalno udruženje novinara Srbije i Sindikat novinara Srbije osudili su "zabranu emitovanja Utiska nedelje" i pridružili se pozivu kolega da se u nedelju u 21 sat okupe ispred RTV B92 u znak podrške autorki emisije Olji Bećković.

Po oceni Nezavisnog udruženja novinara Srbije, "naročito zabrinjava činjenica da je autorka Olja Bećković rekla da je emisija ukunuta pod političkim pritiskom".

NUNS je pozvao sve koji smatraju da je širenje, a ne sužavanje prostora za javnu kritiku, od odlučujućeg značaja za slobodu javne reči i jačanje demokratskog društva, da se usprotive takvim tendencijama. Glavni i odgovorni urednik informativnog programa B92 Veran Matić saopštio je da je pozvao Bord direktora, da se odmah nađe rešenje kako bi "Utisak nedelje" bio na programu B92 već iduće nedelje.


Reagovao je i predsednik Izvršnog odbora SPS Branko Ružić,ocenivši da „političari imaju obavezu da stanu u odbranu principa, vladavine prava, novinarskih sloboda, izražavanja različitosti u stavovima i mišljenjima i afirmaciju demokratskih i evropskih vrednosti.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi