Naslovna  |  Aktuelno  |  Dosije "Utisak nedelje" (2014)  |  Olja i "Utisak" ostaju na B92
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Dosije "Utisak nedelje" (2014)

20. 09. 2014.

Autor: S. Marjanović Leskovac Izvor: Blic

Olja i "Utisak" ostaju na B92

Poslovodstvo B92 odustalo je od namere da skloni „Utisak nedelje” sa nacionalne frekvencije i premesti ga na kablovski kanal B92 Info, saznaje „Blic”. Tako će nova sezona „Utiska nedelje” početi u nedelju 28. septembra i ostalo je samo da poslovodstvo B92 o tome i zvanično obavesti Olju Bećković kako bi mogle da počnu pripreme.

Međutim, neizvesno je do kada će „Utisak nedelje” biti emitovan na B92, a kako sada stvari stoje, vlasnici ove medijske kuće ispoštovaće ugovor koji imaju s Oljom Bećković, koji ističe početkom sledeće godine. Odluka da „Utisak” ostane na B92 ne znači i da su vlasnici ove medijske kuće odustali od ideje da od kablovskog kanala B92 Info naprave njuz kanal na koji bi voleli da prebace sve informativne i političke emisije po kojima je ova medijska kuća poznata.

Mi ćemo paralelno raditi na tome da od B92 napravimo komercijalnu i zabavnu televiziju, kao i da od B92 Info napravimo njuz kanal po uzoru na brojne njuz kanale u svetu. Tako da i „Utisak nedelje” i „Insajder” i „Kažiprst” ostaju u našoj kući, a kada napravimo B92 Info onakav kakav on zaista treba da bude, onda ćemo razgovarati s autorima ovih emisija o prelasku na kablovski kanal otkriva za “Blic” sagovornik sa B92.

Podsetimo, problemi s „Utiskom nedelje” nastali su kada se u petak, 12.septembra, poslovodstvo B92 sastalo sa Oljom Bećković i ponudilo joj da emisiju premeste na kablovski kanal. Imajući u vidu da B92 Info trenutno pokriva 60 odsto Srbije, Bećkovićeva je ovu ponudu eksplicitno odbila smatrajući je degradacijom „Utiska nedelje”. Nakon toga, novih sastanaka nije bilo, već se čekala odluka grčkih vlasnika televizije.


Olja Bećković je zahvalila „Blicu” na korektnom izveštavanju o celokupnoj situaciji, ali je dodala da zasad nema komentara.

Ljubica Gojgić prelazi na Radio B92

Ljubica Gojgić, novinarka TV B92 čuvena po izveštavanju iz Haga i uspešnom vođenju političkih duela, najavila je da sa televizije prelazi na radio. „Od 1. oktobra se slušamo na Radiju B92. Povratak u budućnost”, napisala je Gojgić na svom tviter profilu. Na početku novinarske karijere, od 1992. do 1995. radila je na Radio Indeksu kao reporterka i urednica kulturnog magazina.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi