Naslovna  |  Aktuelno  |  DNV-UNS  |  UNS-DNV vas poziva na razgovor o medijskom izveštavanju o osobama sa hendikepom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNV-UNS

19. 06. 2024.

Izvor: UNS

UNS-DNV vas poziva na razgovor o medijskom izveštavanju o osobama sa hendikepom

Udruženje novinara Srbije–Društvo novinara Vojvodine (UNS-DNV) organizuje danas, 19. juna, u 16 sati u prostorijama UNS-DNV-a u Novom Sadu (Bulevar Mihajla Pupina 6/III) razgovor posvećen izveštavanju o osobama sa hendikepom.

Osobe s hendikepom suočavaju se s brojnim problemima i stereotipima u svakodnevnom životu, a česti senzacionalistički naslovi samo produbljuju predrasude o njima.

Na skupu će biti reči kako novinari mogu doprineti inkluziji osoba koje su u riziku od socijalne isključenosti i biće predstavljen Priručnik za izveštavanje o osobama sa hendikepom, Akademske inkluzivne asocijacije i Udruženja novinara Srbije.

Priručnik je usklađen je sa Kodeksom novinara Srbije, Zakonom informisanju i medijima, kao i Zakonom o zabrani diskriminacije i sadrži korisne preporuke koje će novinarima i medijskim radnicima pomoći u rešavanju nedoumica u ophođenju prema osobama sa hendikepom.

Na skupu će biti reči i o ulozi medijske fotografije u izveštavanju o osobama sa hendikepom, a biće prikazane fotografije na kojima su osobe sa hendikepom u realnim situacijama i pred vidljivim barijerama.

Govornici:

Katarina Tomović, autor Priručnika za izveštavanje o osobama sa hendikepom

Marija Erdelji, fotografkinja

Slađana Dimitrijević, novinar

Moderator: Predrag Rava, novinar i sociolog

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi