Naslovna  |  Aktuelno  |  DNV-UNS  |  DNV-UNS poziva na tribinu o medijskoj propagandi na prostoru Vojvodine od 1918. do 1945. godine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNV-UNS

20. 10. 2023.

Autor: P. Rava Izvor: DNV-UNS

DNV-UNS poziva na tribinu o medijskoj propagandi na prostoru Vojvodine od 1918. do 1945. godine

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Vojvodine (DNV-UNS) poziva novinare, studente novinarstva i sve zainteresovane na tribinu o medijskoj propagandi na prostoru Vojvodine u periodu između dva svetska rata. Skup će biti održan 26. oktobra, od 19 sati, u knjižari Bulevar Buks (Bulevar Mihajla Pupina 8) u Novom Sadu.

Na tribini će biti reči o pojmu, principima, tehnikama, vrstama medijske propagande i njenom istorijskom razvoju, sa fokusom na nacionalsocijalističku propagandu u Vojvodini za vreme Drugog svetskog rata. Biće navedeni neki od primera zloupoterebe medija u prošlosti, njenoj genezi, ali i uticaju na savremeno doba. 

Kroz proučavanje medijske propagande kroz vreme i njenom uticaju na društvene tokove možemo da doprinesemo prepoznavanju tehnika i metoda koje se i danas primenjuju u različitim segmentima medijskog prostora, od političkog i ekonomskom, do kulturnog i verskog.

Na konfereniciji će govoriti profesori Filozofskog fakulteta u Novom Sadu dr Vladimir Barović i dr Slobodan Bjelica.

Molimo vas da prisustvo potvrdite na mejl uns.dnv@gmail.com i navedete ime i prezime, broj telefona i redakciju. 

________________________________________________________________________________________


Projekat se sufinansira iz budžeta Grada Novog Sada - Gradske uprave za kulturu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi