Naslovna  |  Aktuelno  |  DNV-UNS  |  Poziv na predavanje Bore Otića „Zašto novinarstvo ne sme biti otuđeno od `malih ljudi` i kako do velikih priča?“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

DNV-UNS

12. 04. 2023.

Autor: UNS-DNV Izvor: UNS-DNV

Poziv na predavanje Bore Otića „Zašto novinarstvo ne sme biti otuđeno od `malih ljudi` i kako do velikih priča?“

Udruženje novinara Srbije zajedno sa svojim ogrankom Društvom novinara Vojvodine poziva studente novinarstva i mlade novinare na predavanje jednog od naših najpoznatijih televizijskih novinara Bore Otića „Zašto novinarstvo ne sme biti otuđeno od `malih ljudi` i kako do velikih priča?“.

Bora Otić (foto: snimak ekrana Jutjub kanala Borino 5kazanje) 

Bora Otić (foto: snimak ekrana Jutjub kanala Borino 5kazanje)

Predavanje organizujemo u prostoru našeg Društva novinara Vojvodine u Novom Sadu, Bulevar Mihajla Pupina 6, treći sprat, u četvrtak, 27. aprila 2023. godine, sa početkom u 18 časova.

Prijave treba da pošaljete na imejl uns.dnv@gmail.com do 25. aprila. Možete se prijaviti za fizičko prisustvo (ograničen broj) ili onlajn praćenje predavanja.

U prijavi je potrebno da navedete ime i prezime, kontakt imejl i telefon, kao i nekoliko rečenica o studijskom programu koji pohađate, odnosno, ukratko svoju profesionalnu biografiju.

„Već dugi niz godina malo ko obraća pažnju na običnog čoveka, junaka svakodnevlja, a sva mudrost ovoga sveta ne počiva samo na iskazima genija i darovitih nego na mudrosti čoveka iz naroda“, napisao je pesnik Pero Zubac u predgovoru Otićeve knjige „Šorom, sredom“.

Upravo će na predavanju biti reči o novinarskoj veštini da u naizgled nezanimljivim ljudima i događajima svakodnevice, pronađemo velike medijske priče. Saznaćemo kako razgovarati, a da novinarska pitanja budu podsticaj za sagovornika. I, koliko je vredno novinarstvo koje može da ispriča priče jezikom sredine i provincijalizmima koji su posebna draž.

Bora Otić je nagrađivani novinar. Autor je i voditelj jedne od najgledanijih emisija koja je emitovana na RTV-u „5kazanje“, a sada će imati premijeru petkom u 21 sat na Jutjub kanalu Borino 5kazanje .

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi