Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Nova rubrika na sajtu „Audio i foto arhiv“ Dragoslava Simića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

24. 04. 2020.

Autor: S. Radičević Izvor: UNS

Nova rubrika na sajtu „Audio i foto arhiv“ Dragoslava Simića

Dugogodišnji novinar Radio Beograda i član UNS-a Dragoslav Simić pokrenuo je na svom sajtu „Audio i foto arhiv“ novu rubriku pod nazivom „Protiv panike na putu oko sveta u vreme korone 2020.“, u kojoj objavljuje iskustva ljudi iz kulturnog i javnog života iz inostranstva u vreme virusa korona.

„Kada nešto ugrožava našu egzistenciju, prirodno je da se jave strah i panika, što nas u ovom trenutku povezuje. Pokušavam da objedinim tom pričom ceo svet “, kaže za UNS Simić o razlozima za pokretanje rubrike

U proteklih mesec dana Simić je na sajtu audioifotoarhiv.com, u novoj rubrici, objavio osam razgovora sa ljudima iz Singapura, Liona, Toronta i drugih gradova.

Marija Krtolica iz Njujorka u intervjuu koji je objavljen u novoj rubrici kaže da nam je „u jednom trenutku trebalo panike, zato što je tendencija bila da se ignoriše to što se dešava u celom svetu“. „Preterana lična panika je problem kad su ljudi sami zatvoreni u svojim stanovima“, rekla je Krtolica.

Inače, sajt „Audio i foto arhiv“ osnovan je 2009. godine i sadrži preko hiljadu dokumentarnih radio-emisija, fototeka, istraživačkih radova u oblasti radiofonije, književnih tekstova i novinskih zapisa Simića.

Dragoslav Simić je pokretač i autorske edicije dokumentarnih emisija „Knjige koje govore“. Objavio je knjige „Autobiografije uživo – Od Slobodana Jovanovića do danas“, „Raskol u eteru“…

Dobitnik je Specijalne nagrade UNS-a za publicistiku „Žika M. Jovanović“ 2018. godine za delo „Glasom pisana istorija“.

 

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi