Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Sutra uručenje nagrade “Pjer” za najbolju karikaturu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

28. 11. 2011.

Sutra uručenje nagrade “Pjer” za najbolju karikaturu

Pobednicima 44. konkursa Večernjih novosti “Pjer” za najbolju karikaturu nagrade će biti uručene sutra, 28. novembra na svečanom otvaranju izložbe ovogodišnjeg konkursa u beogradskoj galeriji „Progres“.



Dobitnik “Zlatnog Pjera” za 2011. godinu je Muhamed Đerlek za karikaturu „Nesloga“. „Srebrni Pjer“ pripao je karikaturi „Sebičnost“ Špire Radulovića , a „Bronzani“je završio u rukama Jugoslava Vlahovića za karikaturu „Znak pitanja“.

Slaviša Ševrt nagrađen je za najbolji portret na kome je, u godini jubileja, predstavljen lik našeg jedinog nobelovca Ive Andrića.

Žiri 44. konkursa za najbolju novinsku karikaturu, činili su pisci Siniša Pavić i Dušan Kovačević, glumac Dragoljub Ljubičić Mićko, slikarka Džoja Ratković Gavela i karikaturista Jovo Šmokac, prošlogodišnji dobitnik „Zlatnog Pjera“.

Na najstariji i najugledniji konkurs u ovoj oblasti, radove je poslalo 155 autora. Svi radovi biće izloženi sutra u galeriji „Progres”, a u katalogu koji prati izložbu naći će se 132 rada od 84 autora.

Nagrada „Pjer” ustanovljena je 1967. po ideji karikaturiste Borbe Dragana Savića, a ime je dobila po karikaturisti Pjeru Križaniću. Prvi dobitnik nagrade bio je Albin Rogelj za karikaturu “Osmerac na jugoslovenski način”.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi