Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Novinari veterani obeležili 66. godina „Večernjih novosti“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

16. 10. 2019.

Novinari veterani obeležili 66. godina „Večernjih novosti“

„’Novosti’ su bile narodne novine. Tako smo ih zvali i od naroda dobijali podršku. Radili smo uvek u korist čitaoca. Čestitati ‘Novostima’ rođendan je isto što i čestitati sebi“, rekao je danas nekadašnji urednik Radisav Rade Brajović na obeležavanju 66. godina od prvog broja „Večernjih novosti“ u Udruženju novinara Srbije (UNS).

Brajović je, u okviru sastanka članova kluba veterana UNS-a, rekao da su „Večernje novosti“ i UNS uvek bili povezani, kao da je reč o jednoj osobi. Poželeo im je nove uspehe, skokove i razvoj.  

Generalni sekretar UNS-a Nino Brajović rekao je da se „Novosti“ danas nalaze u situaciji kada je potrebna mudrost, snaga i napor onih koji vole ovaj list, kao i i njihovih čitalaca da se izbore da se prestiž zadrži.

„Pod pritiskom privatizacije ‘Novosti’, morao bi da bude pritisak javnosti i svih onih kojima je stalo da list sačuva, osim ugleda i tiraža, značaj koji ima ovoj zemlji“, rekao je Brajović.

Osim veterana UNS-a, 66. jubilej „Večernjih novosti“ obeležili su i nekadašnji urednici i novinari ovog lista na ručku u restoranu Sokoj. Prisustvovali su Mirko Stamenković, Rade Brajović, Miroslav Turudić, Zlatko Čobović, Miloš Miša Miljković, Novo Tomić i Draško Slomović.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

21.05.

2020.

Duda [neregistrovani] u 14:09

GODIŠNJACI

Najlepše dane i godine provela sam u mojim Novostima, skoro 30, a na ovoj slici sam prepoznala samo Brajovića i Vitu

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi