Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Žarkovo za svačije srce i dušu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

15. 06. 2011.

Izvor: Sportski žurnal

Žarkovo za svačije srce i dušu

U Udruženju novinara Srbije promovisana knjiga nekadašnjeg urednika „Sportskog žurnala" Milana Simića

Pasionirani ljubitelji literature često kažu, da je veliki greh knjigu ne pročitati. Istinitost ove tvrdnje se, sasvim sigurno, može primeniti na novu knjigu nekadašnjeg urednika „Sportskog žurnala" i novinara „Politike", Milana Ćumije Simića „Na krilima Sokola - DTV Partizan Žarkovo".

Ovo interesantno štivo juče je zvanično predstavljeno u Udruženju novinara Srbije.

Sportskih knjiga je malo na tržištu, i svaka nova zaslužuje pažnju. Za ovu se može reći da predstavlja svojevrsni udžbenik u kojem je Milan Simić na zanimljiv, a u pojedinim delovima i na emotivan način, kroz više priča predstavio istoriju DTV Partizan iz Žarkova i sportske legende ovog kraja Beograda.

Na promociji su govorili nekadašnji glavni i odgovorni urednik „Sportskog žurnala" Miodrag Simeunović, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Dane Korica, istaknuti sportski radnik i jedan od osnivača DTV Partizan iz Žarkova, Jovica Grbić i doajen sportskog novinarstva Marko Marković.

Mladi beogradski glumac Ognjen Mrđanović čitao je pojedine odlomke iz knjige. Najveću pažnju, ali i smeh prisutnih privukla je duhovita priča o legendarnom Žarkovčaninu Predragu Zlatanoviću Šilji, koji je svojevremeno otišao u Tučepe sa namerom da šarmira čuvenu češku klizačicu Hanu Maškovu, ali je umesto njenog, osvojio srce mlade balerine.

M. B.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi