Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Pismo Žozefa Ivana Lončara UNS-u i NUNS-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

30. 05. 2011.

Pismo Žozefa Ivana Lončara UNS-u i NUNS-u


Krajem osamdesetih godina prestao sam da budem član Saveza novinara Jugoslavije, čiji sam bio redovan član od 1971. godine.
Svoj radni vek proveo sam na poslovima marketinga i edukacije mladih naraštaja. U 2002. godini pokrenuo sam, vama verujem poznat časopis TABOO o svetu marketinških komunikacija, čiji sam bio vlasnik, izdavač, glavni i odgovorni urednik.

Dužnost glavnog i odgovornog urednika predao sam 1. januara prošle godine Jeleni Ivanović a 1. novembra Svetlani Ratković, koja je od 1. januara ove godine preuzela i dužnost v.d. direktora firme SVET MARKETINGA, izdavača časopisa TABOO.

Nastavio sam da pišem u časopisu TABOO, svoje stavove iznosio sam na stranicama dnevne novine DANAS, davao intervjue mnogima a u poslednje vreme objavljujem, prema aktuelnostima događanja, tzv. vikend lektiru mislećih glasnogovornika (oko 500 primalaca).

U subotu (21. maja) uveče, oko 23.00 časa, podmetnut je požar na automobilu moje supruge koji je stajao parkiran ispred vrata garaže, koji se preneo i na stambeni objekat. Brzom intervencijom vatrogasaca, požar je uspešno lokalizovan. Sinoć (23. maja), oko 22.00 časa, podmetnut je požar i ispod mog automobila, na parkingu na kojem se, jedan pored drugog, nalazilo još desetak automobila na razmacima od po nekoliko desetina santimetara.

Ako je posle prvog požara bila prihvatljiva teza inspektora SUP-a i Brigade za vanredne situacije da su bile u pitanju instalacije i da je došlo do samozapaljenja, drugi požar na automobilu s ostacima tragova smeše za paljenje, odagnala je sumnju u mogućeg uzročnika požara na ženinom aumobilu.

Sada smo, porodica i ja, u razmišljanju šta može biti sledeći potez atentatora: fizički atak na moj život ili paljevina kuće u kojoj živimo, firme u kojoj pišemo i doprinosimo razvoju tržišta marketinških usluga u Srbiji. Kada je mogući požar na kući, čekamo sutrašnju penziju kako bismo dva aparata za gašenje požara, pošto imamo dva ulaza u kuću pa da sami gasimo dok ne dođu profesionalni gasioci.

Kada je moj fizički integritet, tu već ne znam kako da se branim. Oružja nemam a i ne bi se, nikada, branio na taj način. Da li će me njihova ruka sustići u rođenoj kući, na ulici, u saobraćaju ... ne želim da razmišljam. Ali želim da znate šta mi se dešava, šta mi se, možda, još sprema. Da ne biste bili zatečeni.

Ako objavite na sebi svojstven način apel radi moje zaštite, biću vam zahvalan. Ako ne, bar ćete na mogućem opelu spoznati upozorenja kojeg vam upravo saopštavam.

Svoj način razmišljanja i delovanja ne bih da pod stare dane menjam. Ali ne smem ni da ugoržavam integirtet moje porodice, mojih saradnika i mojih prijatelja koje su me i koji me podržavaju u naporima da se uredi tržište marketinških usluga u Srbiji, čemu sam skoro ceo svoj život, kao ličnu misiju, posvetio.

Inspektori SUP-a Pančevo izvršili su uviđaje i sada pokreću mašineriju ne bi li se otkrili počinioci. Zapravo, ko će biti brži? Moguća opcija je da atentatori budu brži. O tome ćete vi pre saznati od mene.

Žozef-Ivan Lončar, osnivač i vlasnik časopisa TABOO


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi