Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Predstavljanje knjige Tanje Prokopljević "Ispovest žrtve"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

13. 04. 2011.

Predstavljanje knjige Tanje Prokopljević "Ispovest žrtve"

Novinarka i književnica Tanja Prokopljević predstaviće svoju knjigu "Ispovest žrtve" sutra u 19 sati u čitaonici biblioteke "Sveti Sava" u Zemunu.

Na promociji će o knjizi govoriti autorka, a glumica Snežana Lukić će prisutnima pročitati izabrane odlomke i recenziju Milade Krstojević.

Opisujući delo autorka kaže da "po žanru pripada dokumentarnoj prozi, koja mora biti proživljena" i dodaje da je ovaj roman "novinarsko štivo koje govori o srpskom društvu opisujući život i odnose ljudi u jednom srpskom selu".

"Kroz mnogobrojne likove i njihove životne situacije saznajemo o trenutnim prilikama i organizaciji našeg društva koji svakako ne mogu biti za pohvalu, ali i o bespomoćnosti mladih i o njihovoj stalnoj potrebi za emigracijom" rekla je Tanja Prokopljević.

Ona dodaje da ovo delo za nju predstavlja "vraćanje novinarskoj sceni" nakon što je godinama bila posvećena umetničkom radu i izdavačkoj delatnosti.

Tanja Prokopljević je svoju prvu knjigu "Kako upecati muža" objavila 2002. godine, nakon čega je objavila i 5 zbirki pesama: " Živoplet " (2003), " Smrtnik u pokretu" (2004), "Slavuj ljubavi" (2004), " Pod ključem istine " (2006) i " Stihovoljeni dnevnik" (2010).


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi