Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Pančevo: Tribina o medijima u multietničkim sredinama
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

23. 02. 2011.

Pančevo: Tribina o medijima u multietničkim sredinama

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika, u ponedeljak, 21. februara, održana je tribina "Etički kodeks ponašanja medija u multietničkom društvu" u prostorijama Gradske biblioteke u Pančevu.

Tribinu su organizovali Evro regionalni centar za razvoj društva u multietničkim sredinama "In medias res", MZ Ivanovo i grad Pančevo. Pored zamenice pokrajinskog ombudsmana Eve Vukašinović prisutnima su se obratili Nada Brkuljan, članica gradskog veća za kulturu i informisanje Pančeva, Nevena Simendić, glavna i odgovorna urednica TV Pančevo i Oliver Muškinja, saradnik pokrajinskog ombudsmana.

Zamenica za zaštitu prava nacionalnih manjina prisutne je upoznala sa institucijom Pokrajinskog ombudsmana i naglasila značaj približavanja ove institucije građanima. Tom prilikom Eva Vukašinović je istakla i primere iz prakse pokrajinskog ombudsmana u oblasti zaštite prava nacionalnih manjina.

Oliver Muškinja, saradnik u kancelariji pokrajinskog ombudsmana, predstavio je učesnicima tribine rezultate istraživanja "Manjinski mediji u Vojvodini" sprovedenog tokom 2010. godine i istakao najvažnije probleme sa kojima se, prema istraživanju, manjinski mediji u svom radu susreću.

Nakon izlaganja prisutni su u diskusiji postavljali pitanja koja su se uglavnom odnosila na stanje u manjinskim medijima u Pančevu, finansiranje kulturnih udruženja i obrazovanje na maternjem jeziku.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi