Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  "Zlatno pero Rusije" Mirjani Bulatović i Novici Đuriću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

06. 10. 2010.

"Zlatno pero Rusije" Mirjani Bulatović i Novici Đuriću

Dobitnici najveće ruske književne nagrade Zlatno pero Rusije 2010. su srpska pesnikinja i prevodilac Mirjana Bulatović i Novica Đurić, predsednik Udruženja novinara Crne Gore.

Bulatovićeva je zlatni laureat u kategoriji Književni prevodi za "Najbolji književni prevod sa ruskog jezika na srpski", a Đurić srebrni laureeat u kategoriji Poezija za pesmu "Javi mi da sam živ". Priznanja su osvojili u konkurenciji stvaralaca iz više od trideset zemalja.

Nagrada Zlatno pero Rusije se dodeljuje za stvaralačke sposobnosti, talenat i održavanje najbolje ruske literarne tradicije u delima iz celog sveta. Nagrada će dobitnicima biti svečano uručena 30. oktobra u Centralnom domu književnika u Moskvi.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi