Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Sutra u Novom Sadu tribina "Primena fotografske etike i medijskih zakona u praksi"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

30. 01. 2018.

Izvor: UNS

Sutra u Novom Sadu tribina "Primena fotografske etike i medijskih zakona u praksi"

Tribina "Primena fotografske etike i medijskih zakona u praksi" koju oraganizuje Centar za razvoj fotografije iz Beograda, biće održana sutra, sa početkom u 17 sati, u Medija centru Vojvodine u Novom Sadu (Zmaj Jovina 3/1).

Stručnjaci iz oblasti medija, fotografije i prava govoriće o izazovima sa kojima se susreću medijski radnici.

Teme tribine su uloga i odgovornost fotografa u procesu informisanja, pritužbe Savetu za štampu za neetičku upotrebu fotografija u medijima, kršenje pretpostavke nevinosti i Zakona o zaštiti privatnosti, autorska prava i proces informisanja, korišćenje arhivskih fotografija i šta znači stvaranje nelegalnih arhiva fotografija, predstavljanje Etičkog kodeksa fotografa Srbije, ukazivanje na postojeći Kodeks novinara Srbije...

"Cilj tribine je da se ukaže na važnost medijske pismenosti i njenog razvoja u Srbiji i potrebe za saradnjom između medijskih kuća i medijskih organizacija na zajedničkim ciljevima profesionalizacije i unapređivanje etičkih standarda medija", naveli su organizatori.

Učesnici tribine "Primena fotografske etike i medijskih zakona u praksi" su urednica na Radio-televiziji Vojvodine i predsednica UNS-ovog ogranka u Vojvodini - Društva novinara Vojvodine Eržika Pap Reljin, predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović, fotoreporter Imre Sabo, advokat Andreja Čivtelić i direktor Centra za razvoj fotografije Zvezdan Mančić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi