Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  „BG media Festival“ od 1. do 3. decembra
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

12. 10. 2017.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

„BG media Festival“ od 1. do 3. decembra

Ovogodišnji „BG media Festival“ biće održan od 1. do 3. decembra u Kraun Plazi, najavili su danas u Medija centru panelisti i moderatori festivala.

Najvažniji deo programa na festivalu biće, kako su rekli organizatori, 34 panel diskusije na temu budućnosti novinarstva, marketinga i odnosa sa javnošću. Među panelistima su novinari, urednici, predsednici i direktori novinarskih udruženja, medijskih kuća...

Direktorka i glavna i odgovorna urednica Edukativne televizije Bojana Janković rekla je danas da će na svom panelu „Stvaramo li medijske i komunikacijske glupane“ govoriti o gubitku pažnje ljudi.

„Ne znamo više šta je to što treba da prezentujemo, a da dođe do publike, da drži pažnju. Trudimo se da na moderan način prezentujemo sadržaj koji će se boriti protiv toga da pravimo medijske idiote i publiku koja će samo gledati da ima nešto što je brzo. Uglavnom sa tim 'brzim' dolazi do forsiranja gomile nekvalitetnih sadržaja“, rekla je Janković i dodala da je misija njihove televizije „da ne skraćuju sve sadržaje jer kvalitet ne može nikada da bude ni brz, ni jeftin“.

Voditelj Dnevnika na Radio-televiziji Srbije Vladimir Jelić rekao je da bi neke stare vrednosti trebalo da zadržimo, da ih razvijamo i da na tome gradimo nešto što bismo mogli da učimo buduće generacije.

„Mislim da je Dnevnik to, ne zahvaljujući nama, već zahvaljujući principu na kojem funkcioniše, a to je da se vesti prenose onakve kakve jesu. Nismo mi tu da komentarišemo, već da ih prenesemo takve kakve jesu, bez obzira da li se to svidelo nama ili velikoj većini ili ne“, rekao je Jelić koji će na „BG media Festivalu“ govoriti na panelu „Fenomen TV dnevnika“.

Novinarka i autoka Edukativne televizije Katarina Lazarević rekla je da će biti panelista na tri panela, gde će između ostalog, pričati o prezenterima i njihovom načinu života.

„Ja sam godinama radila kao prezenter na B92 i imala sam poverenje javnosti jer sam radila iz srca, nisam se trudila da se nekome dopadnem i bila sam ono što jesam. I to su imali stari prezenteri, imali su dušu i radili su s ljubavi. Oni nisu želeli da se slikaju da bi bili popularni i da bi zaradili velike pare preko noći. Oni su samo hteli da prenesu informaciju“, rekla je Lazarević.

Više informacija o festivalu pogledajte ovde.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi