Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Reportaže iz „Kvadrature kruga“ sutra u podne u Etnografskom muzeju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

21. 06. 2017.

Autor: J.Pešić Izvor: UNS

Reportaže iz „Kvadrature kruga“ sutra u podne u Etnografskom muzeju

Pet reportaža iz emisije „Kvadratura kruga“ RTS-ovog novinara i člana UNS-a Branka Stankovića, objedinjenih pod naslovom „Ovo je Srbija“, biće prikazano sutra, 22. juna u podne, u kino sali Etnografskog muzeja (Studentski trg 13).

„Serijal od pet reportaža biće prikazan u okviru ciklusa ‘Etno film u podne’. Prikazaćemo priče o nosiocima nasleđa važnog za očuvanje kulturnog identiteta. Autor prenosi priče o nastanku predmeta tehnikom filigrana, klesanju rozeti, gradnji zlakuskih posuda, recepturi za pripremu svilenih bombona i muzikalnim Slovakinjama. Ovim serijalom predstavljena je naša kultura i tradicija“, rekla je za sajt UNS-a načelnica Odeljenja za prosvetno-pedagošku delatnost, dizajn i komunikacije i viši kustos u Etnografskom muzeju Aleksandra Levnaić.

Levnaić je rekla da će sutra biti prikazane reportaže „Vazduh i vatra“, „Voda, zemlja, kamen i vatra“, „Kamen i energija“, „Voda, šećera i ljubav“ i  „Ljubav i energija“, a koje traju ukupno 56 minuta.

Za sve zainteresovane posetioce ulaz je slobodan.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi