Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Sutra u Gračanici promocija novog broja časopisa „Stremljenja“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

19. 06. 2017.

Autor: J.Pešić Izvor: UNS

Sutra u Gračanici promocija novog broja časopisa „Stremljenja“

Novi broj prištinskog časopisa za književnost „Stremljenja“, koji izlazi u okviru lista „Jedinstvo“, biće predstavljen u utorak, 20. juna, u 20 sati, u Domu kulture „Gračanica“.

„Kao i vekovima iza nas dok je zabranjivana i proterivana srpska pisana reč, tako i danas, časopis odoleva pritiscima i opstaje. On traje već šest decenija. Izlazi kvartalno, u okviru Ustanove 'Panorama'. Najnoviji broj je ispunjen poetskim i proznim sadržajima, autorima koji su sa KiM-a ili su proterani odatle. Istakla bih u najnovijem broju tekstove gospodina Milorada Radunovića, sakupljača narodnih umotvorina, čiji se sadržaji nalaze u rubrici ’Baština’, priče za decu Slobodana Kostića koji ih je pred smrt napisao, mladog pesnika Žarka Milenkovića, afirmisanu slikarku Irinu Černjavski Šantrić i druge“, kaže za sajt UNS-a odgovorna urednica „Jedinstva“ i urednica „Stremljenja“ Rada Komazec.

Ona je navela da će se u sledećem broju naći i nova rubrika „Dolaznici“ u kojoj će biti tekstovi i dela mladih stvaralaca sa Kosova i Metohije.

Promociju časopisa organizuje novinsko izdavačka kuća „Panorama-Jedinstvo“, u okviru Vidovdanskih svečanosti.

O najnovijem broju govoriće direktor lista „Jedinstvo“ Svetozar Vlahović, književnik Ratko Popović kao i glavna i odgovorna urednica „Stremljenja“ Rada Komazec. Moderator je Jasmina Stojiljković.

Časopis „Stremljenja“ je časopis za književnost, umetnost i kulturu na srpskom jeziku. Prvi broj je izašao u maju 1960. godine u listu "Jedinstvo" u čijem izdanju i danas izlazi.

Radi Komazec UNS je 2015. godine dodelio Zlatnu povelju za dugogodišnji rad i doprinos novinarstvu i razvoju novinarske organizacije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi