Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Održan seminar za studente „Profesionalni i etički standardi multiplatform novinarstva“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

10. 05. 2017.

Autor: S. Nedeljković Izvor: UNS

Održan seminar za studente „Profesionalni i etički standardi multiplatform novinarstva“

Seminar za studente novinarstva „Profesionalni i etički standardi multiplatform novinarstva“ održan je u prostorijama Asocijacije medija 8. i 9. maja u Beogradu.

Direktor FoNet-a Zoran Sekulić prvog dana seminara studente Fakulteta političkih nauka i Fakulteta za medije i komunikacije u Beogradu upoznao je sa radom novinskih agencija, dok je o Kodeksu novinara Srbije i radu Saveta za štampu studentima govorila generalna sekretarka Saveta za štampu Gordana Novaković.

Drugi dan bio je posvećen radu na multiplatformama. Studentima je objašnjeno šta znači biti multimedijalni novinar i koji je danas posao novinara.

„Danas mladi novinari moraju poznavati ne samo zanat sa kojim se susreću na fakultetu već i foto, video, socijalne mreže i korišćenje više kanala komunikacije u isto vreme,“ rekla je izvršna direktorka Asocijacije medija Dalila Ljubičić.

Novinarka Insajdera Danica Vučenić studentima je objasnila koje su glavne karakteristike dobrog intervjua, kako se pripremiti  i dobiti potrebne informacije u „borbi dva ravnopravna sagovornika“, kako intervju ona naziva.

Nakon završenog teorijskog dela i upoznavanjem studenata sa ključnim elementima rada u redakcijama, studenti su podeljeni u grupe za praktični deo koji će se sprovesti u prostorijama novinske agencije FoNet u roku od pet dana.

„Cilj nam je da u kratkoj praksi, koju sprovodimo u novinskoj agenciji FoNet, u roku od pet dana shvate u čemu su bolji i u kom pravcu da se usavršavaju,“ objašnjava izvršna direktorka Asocijacije medija Dalila Ljubičić.

Seminar „Profesionalni i etički standardi multiplatform novinarstva organizovali su Asocijacije medija i Novinska agencija FoNet uz podršku ambasade Nemačke u Beogradu.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi