Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Ski sekcija UNS-a učestvovala na Svetskom prvenstvu u Val Cenisu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

10. 04. 2017.

Autor: Ski sekcija UNS-a Izvor: UNS

Ski sekcija UNS-a učestvovala na Svetskom prvenstvu u Val Cenisu

Ekipa Ski sekcije Udruženja novinara Srbije (UNS) učestvovala je na 64. Svetskom prvenstvu novinara skijaša održanom od 25. marta do 1. aprila u francuskom skijaškom centru Val Cenis.

Srpsku reprezentaciju činili su kapiten Miljan Vitomirović (novinar RTV Pink), Marko Đurica (fotograf agencije Rojters) i Mirko Milićević (slobodni novinar).

Prema tradiciji, novinari iz celog sveta i ove godine takmičili su se u veleslalomu i nordijskom skijanju.

Od 27 prijavljenih takmičara u kategoriji juniora Marko Đurica i Mirko Milićević zauzeli su u veleslalomu 10, odnosno 11. mesto. U kategoriji seniora Miljan Vitomirović bio je 17, ali je zato u nordijskoj trci zauzeo 11. mesto. Juniori su bili plasirani u langlaufu, Đurica 11, a Milićević 14. U kombinaciji Marko Đurica zauzeo je 8. mesto, Mirko Milićević bio je 10, a Miljan Vitomirović 14, što je jedan od najboljih rezultata srpske novinarske reprezentacije na ovom prvenstvu od 2007. godine.

Na ovogodišnjem prvenstvu okupilo se 170 novinara iz 30 zemalja. Osim u skijaškim takmičenjima, novinari su učestvovali i u panel diskusijamao temama kao što su održivi razvoj planinskih područja, sajber sigurnost, a predstavljena je i kandidatura Pariza za Olimpijske igre 2024. godine.

Sledeće godine novinari skijaši će se okupiti u bugarskom skijaškom centru Pamporovo.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi