Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Predavanje o manastiru Hilandar danas u 19 sati
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

13. 03. 2017.

Izvor: UNS

Predavanje o manastiru Hilandar danas u 19 sati

Predavanje „Sveta srpska carska lavra - manastir Hilandar, mati srpske duhovnosti“ novinara, fotografa i člana UNS-a đakona Dragana S.Tanasijevića biće održano danas, u 19 sati, u galeriji Parohijskog doma hrama Svetog Save na Vračaru.

„Biće prikazane fotografije Svete gore Atonske i manastira Hilandar kroz različita godišnja doba. Fotografisao sam sneg na Svetoj gori što retko viđaju i oni koji borave tamo. Uz jednočasovno predavanje i projekciju u pozadini će se čuti muzičko svetogorsko pojenje“, rekao je UNS-u Tanasijević.

Na predavanju će biti reči o zanimljivostima i istoriji manastira Hilandar.

„Biće reči o arhitekturi, moštima, anegdotama, ritmu života i načinu ishrane na Svetoj gori“, kaže Tanasijević i dodaje da će on nastaviti predavanja višeg kustosa Muzeja primenjenih umetnosti Dušana Milovanovića, koji je održao više od 800 predavanja o manastiru.

Dragan S.Tanasijević je fotograf i novinar u informativnoj službi Srpske pravoslavne crkve u Beogradu i radi na njihovom portalu. Stalni je saradnik sedam časopisa.

Za 39 godina bavljenja fotografijom, učestvovao je na više od 880 kolektivnih izložbi u Srbiji i inostranstvu i dobio više od 90 nagrada i 130 priznanja, diploma i zahvalnica. Do sada je održao 56 samostalnih izložbi.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi