Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Nova knjiga Zorana Petrovića Piroćanca
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

10. 11. 2011.

Nova knjiga Zorana Petrovića Piroćanca

Knjiga pod nazivom "Srbija i uspon Slobodana Miloševića 1982-1992, Anatomija jedne autodegradacije" autora Zorana Petrovića Piroćanca izaći će 20. novembra u Parizu, u izdanju izdavačke kuće L'Harmattan.

Ova knjiga je skraćena verzija istoimene doktorske teze koju je Petrović 2009. godine odbranio u Školi visokih studija društvenih nauka u Parizu.

Zoran Petrović Piroćanac rođen je u Beogradu 1953. godine. Diplomirao je francuski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, a magistrirao i doktorirao u Parizu.

Od 1980. do 2005. godine radio je kao slobodni novinar brojnih listova i televizija. Bio je i saradnik francuskog mesečnika "Actuel" i pariskog dnevnika "
Liberation".

Pisao je izveštaje i reportaže iz celog sveta od Nikaragve, Hondurasa i Gvatemale do Libana, Gaze, Kube, Francuske, SAD, Kanade... Njegovi sagovornici bili su Henri Kisindžer, Šimon Perez, Danijel Miteran.

Trenutno radi kao istraživač u Institutu za političke studije u Beogradu, u okviru kojeg vodi Centar za geopolitičke studije Jugoistok.

Do sada je objavio 12 knjiga ("Haos i bezumlje", "Izbrisati srpski virus", "Mali pojmovnik geopolitike", "Ekonomska špijunaža"...)


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi