Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Advokat Joca, novinarska majka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

15. 09. 2010.

Advokat Joca, novinarska majka

Advokat Jordan Veličkov




Niš- Već više od dvadeset godina niški advokat Jordan Veličkov bez nadoknade brani novinare, najčešće tužene za navodnu klevetu ili za nanetu duševnu bol i nematerijalnu štetu. Pred sudovima je branio i najšešće i odbranio novinare Glasa javnosti, Kurira, Blica, Danasa, Politike, Večernjih novosti, niških Narodnih novina i druge.

- Visoko cenim težak novinarski posao i tu profesiju u celini. Vi zajedno sa nama, advokatima, često ste na istom zadatku - da jurimo istinu i isterujemo pravdu. Među novinarima imam dosta ličnih prijatelja i poznato im je da su im plate male, često neredovne i da mnogi sada vode sudske sporove sa vlasnicima glasila za koja su radili ili rade, trpeći mobiong svojih gazda i urednika. Iz prakse znam i da kada neko tuži novinara on najšće ostane sam pred sudom i bez prave pravne i druge pomoći redakcije. Zato sam svakoga ko mi se obratio branio bez nadoknade i tako ću nastaviti. Međutim, odbrane novinara nekako mi idu od ruke, često dobijamo sporove, pa onda i ja naplatim advokatske troškove od onih koji bi da i preko novinara zarade, kaže Jordan Veličkov, stari advokatski vuk iz Niša koga često zovu i "novinarska majka".

Otuda i zaslužuje da se na sajtu UNS-a makar i na skroman način ovim redovima zahvalimo advokatu koji nesebično brani i pomaže novinare.

M.Doderović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi