Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Izložba Udruženja stripskih umetnika Srbije do 13. novembra u Domu omladine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

08. 11. 2016.

Izvor: UNS

Izložba Udruženja stripskih umetnika Srbije do 13. novembra u Domu omladine

Peta godišnja izložba Udruženja stripskih umetnika Srbije u Domu omladine Beograda otvorena je do 13. novembra.

 

Na izložbi su predstavljeni radovi više od 250 likovnih umetnika i scenarista iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i drugih zemalja gde žive članovi USUS-a.

Mnoge od radova, publika u Evropi, Aziji i Americi je već čitala, dok su neki od njih i premijerno predstavljeni.

Kako su naveli organizatori, „izloženi su digitalni otisci stripskih tabli koje prikazuju veliki žanrovski dijapazon srpskih umetnika — od satiričnog, preko realističkog, do avangardnog stripa. Kao i svake godine, USUS, uz velikane i doajene stripa poput Laze Sredanovića ili Jovana Stojanovića iz Pariza, izlaže i radove onih koji tek ulaze u svet profesionalne umetnosti —nagrađivane mlade umetnice Senke Milutinović iz Beograda, Katarine Mičić iz Leskovca i Mine Nikolić iz Kragujevca“.

USUS je osnovan 2008. godine, kao obnova Udru­že­nja strip auto­ra Sr­bi­je (1986-1992). Ima više od 300 članova i među najvećim je profesionalnim udruženjima ove vrste u Evropi. Projekte radi u saradnji sa velikim brojem ustanova u Srbiji i svetu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi