Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Pokrenuta peticija za podršku Neni Kunijević
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

30. 06. 2016.

Izvor: UNS

Pokrenuta peticija za podršku Neni Kunijević

Peticija za podršku urednici, rediteljki i scenaristkinji u muzičkoj redakciji TV Beograd Neni Kunijević i očuvanju pravih vrednosti pokrenuta je 26. juna na portalu peticije24.com i do sada je podržalo 208. potpisnika.

 

Kako je UNS-u rekla Nena Kunijević, peticija je pokrenuta zbog “načina na koji se generalni direktor Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević svojim nepoznavanjem načina na koji funkcioniše jedna ovako velika kuća oslobađa svih ljudi koji su svoje živote ugradili u ovu televiziju. Ovo je peticija podrške i onim ljudima koji poštuju tradiciju i vole muziku na onaj način na koji sam je ja prikazivala, bez modernih dodataka koji toj muzici ne pripadaju. To bi onda bilo kao da u Versaj uvedete Ikeu,” kaže za UNS Kunijević i dodaje da pretpostavlja da Bujošević ovakve emisije smatra staromodnim.

“Počela sam da radim sada i serijal “Mala antologija pevača iz škole Vlastimira Pavlovića Carevca” i emitovanje je prekinuto na pola, 31. maja. Generalni direktor mi je rekao – neka to radi neko drugi. Ne može to da radi bilo ko, to mora biti neko sa bogatim iskustvom i izuzetnim poznavanjem izvorne muzike”, kaže Kunijević.

Nena Kunijević je bila autor nekoliko muzičkih emisija na Radio-televiziji Srbije. Nosilac najvećih priznanja za doprinos kulturi: Zlatnog beočuga za trajni doprinos kulturi Beograda, Vukove nagrade za trajni doprinos kulturi Srbije i specijalne nagrade TV Beograd u tom žanru za emisiju „Leti, leti pesmo moja“, koja se do pre mesec dana emitovala subotom na drugom programu RTS-a.

Specifičnost ove emisije je, što je i pored trajanja od 20 godina, snimljena i 5000-ta pesma.

"Smatram svojim dugom prema TV da kao moralni čin dignem svoj glas, i na taj način se odužim za sve što je ona pružila meni. Sigurna sam u Vašu podršku, koja nikad nije izostala", navodi se u peticiji Nene Kunijević. 

Komentari (21)

ostavi komentar
čet

30.06.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 16:39

Budućnost mladima

Svaka čast Neni Kunijević, ali, kad se već pominje Versaj, ne valja ni izigravati Luja XIV i reći "Čuvar tradicionalnih vrednosti i izvorne muzike na RTS-u, to sam ja". U nekom trenutku ipak dođe vreme kada starija generacija treba da ustupi prostor mlađima, da im prenese svoja bogata iskustva, pripremi naslednika, a ne da radi do samrtne postelje i da se grčevito drži za fotelju zatvarajući prolaz za nekog mlađeg čije vreme tek treba da dođe. Kad smo već kod muzike, postoji jedna narodna poslovica koja kaže "Zasviraj, pa za pojas zadeni". Siguran sam da gospođi Kunijević niko ne brani da se nađe nekome drugom kao savetnik i mentor.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi