Naslovna  |  Šta radimo  |  Projekti  |  Komšijske novosti - servis dobrih vesti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Projekti

Komšijske novosti - servis dobrih vesti

Cilj projekta je bio jačanje tolerancije i participacije običnih ljudi iz svih zajednica u medijskom i javnom životu u Srbiji, kroz objavljene primere pomoći, dobre saradnje i prijateljstva. Na taj način ohrabrili smo pojedinačne napore, posebno u multietničkim sredinama, koji utiču na prepoznavanje vrednosti bez obzira na nacionalne različitosti.

Projekat je trajao od 1. juna do 30. novembar 2015. godine, a finansijski ga je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja.

Uradili smo intervjue sa direktorima i urednicima medija koji izveštavaju na jezicima nacionalnih manjina. Tema ovih intervjua bila je ostvarivanje prava nacionalnih manjina u oblasti informisanja na maternjem jeziku ali i primena novih zakona, privatizacija medija kao i predlosi za poboljšanje informisanosti građana različitih nacionalnosti.

Na sajtu je objavljeno ukupno 217 priloga, od toga 81 je preneto iz drugih medija, a 136 tekstova je produkcija Komšijskih novosti. 

Izveštavali smo i o realizaciji nekoliko prekograničnih projekata koji za cilj imaju regionalnu saradnju i razvoj. 

Nagradili smo najbolji studentski prilog o suživotu u multietničkim sredinama, objavili ga na sajtovima Komšijske novosti i unsonline i društvenim mrežama. 

Tokom trajanja projekta  učestvovali smo aktivno na nekoliko konferencija i seminara iz oblasti ostvarivanja prava nacionalnih manjina o čemo smo izveštavali, a bili smo i medijski sponzor Četvrte regionalne konferencije posvećene regionalnim i manjinskim medijima koja je održana u Beogradu 6. oktobra 2015. godine.

Sa uredništvom Hlas ljudu postignut je sporazum o saradnji, tako da će dva medija redovno razmenjivati najznačajnije informacije. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi