Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Uključite se u istraživanje EFJ o proceni novinarskih rizika
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

10. 05. 2016.

Uključite se u istraživanje EFJ o proceni novinarskih rizika

Evropska federacija novinara (EFJ) pokrenula je istraživanje o proceni rizika sa kojima se suočavaju novinari u 47 država članica Saveta Evrope, među kojima je i Srbija. Projekat "Novinari u opasnosti" predstavlja sveobuhvatno kvantitativno i kvalitativno istraživanje o strahovima i autocenzuri kod novinara, što je jedan od najvažnijih problema sa kojima se suočava novinarstka zajednica, smatraju u EFJ-u.

istraživanju ovog problema. Braneći novinare i njihovo pravo na adekvatne uslove rada,  bezbednost, mi jačamo demokratiju ", kaže predsednik Evropske federacije novinara Mogens Bličer Bjeregard.


Studija će obuhvatiti više od hiljadu novinara iz svih 47 zemalja. Vi možete postati deo ovog istraživanja tako što ćete popuniti anonimno njihovu anketu koja se nalazi OVDE, za popunjavanje vam je potrebno od 8 do 10 minuta. Upitnik je dostupan na engleskom, francuskom, turskom, ruskom i srpskom jeziku. Vi zadržavate pravo da  odustanete od popunjavanja upitnika u svakom trenutku. Takođe, možete izabrati da se uzdržite od odgovora na neko pitanje, iako ima nekoliko obaveznih pitanja na početku upitnika koji će im omogućiti da naprave poređenje između različitih tipova i grupa novinara.

Završetak istraživanja, publikacije i predstavljanja javnosti rezultata se očekuje do kraja 2016. godine.

Ako budete imali bilo kakve tehničkih poteškoća sa upitnikaom možete se obratite  na mejl marilyn.clark@um.edu.mt. Za sva ostala pitanja javite se na mejl shahin.abbasov@coe.int.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

11.05.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 19:44

kod nas je

...najveći rizik novinara nekultura i novinarska nepismenost.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi