Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Izložba fotografija Dragana M. Babovića od danas u Tokiju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

09. 03. 2016.

Izvor: UNS

Izložba fotografija Dragana M. Babovića od danas u Tokiju

Izložba fotografija "Život je lep" fotografa i člana UNS-a Dragana M. Babovića biće otvorena danas u "Steps Galeriji" u Tokiju i trajaće do 19. marta.

„Zbirku od dvadeset fotografija izabrao je poznati japanski slikar Masami Jošioka, koji je prošle godine u Galeriji RTS imao zajedničku izložbu sa japanskim kolegom Micunorijem Kurašigeom i slikarima Milanom Tucovićem i Sašom Marjanovićem“, rekao je Babović UNS-u.

Babovićeve fotografije su snimljene u Bokokotorskom zalivu i prikazuju ljudske figure u pokretu.

 

„Uhvaćene u pravilnom razmaku one harmonijskoj podlozi bokokotorskog amfiteatra daju melodični ritam. Dok u siluetama starijih otkrivamo teskobu i stalnu potragu za nečim, mladi trče bezbrižno oslobođeni bilo kakvih životnih briga. Fotografije odišu minimalizmom i govore kroz pravilo 'manje je više'“, kaže Babović.

Naslovna fotografija po kojoj je izložba dobila naziv "Život je lep" je 2012. godine objavljena na naslovnoj strani nemačke knjige o fotografiji "Inspiracija - Vodič za fotografe" (dpunkt.verlag).

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi