Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Francuskom novinaru i članu UNS-a Žan Kristof Buisonu odlikovanje predsednika Republike Srbije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

12. 02. 2016.

Autor: K. K. Izvor: UNS

Francuskom novinaru i članu UNS-a Žan Kristof Buisonu odlikovanje predsednika Republike Srbije

Francuskom novinaru i književniku, zameniku direktora i uredniku kulture u magazinu “Figaro” i članu UNS-a Žan Kristof Buisonu, povodom Dana državnosti Srbije, biće uručena zlatna medalja za izuzetne zasluge u javnim i kulturnim delatnostima i iskreno prijateljstvo prema Republici Srbiji koju dodeljuje predsednik Republike.

 

„Doći ću u ponedeljak da primim ovu medalju jer mi ona veoma znači. Kada su me pozvali i rekli da ću biti odlikovan, bio sam veoma iznenađen. Oko 20 godina pišem o istoriji Srbije, objavljivao sam i knjige o srpskoj istoriji i pretpostavljam da je to razlog za ovo priznanje. Ipak, smatram da je to moj posao, da izveštavam o Srbiji i upoznajem Francuze sa istorijom ove zemlje koja je sa Francuskom veliki prijatelj. Veoma sam srećan zbog ove zahvalnosti na mom radu, naročito što se ono dodeljuje za Dan državnosti Srbije“, rekao je Buison UNS-u.

Žan Kristof Buison je jedan od najboljih poznavalaca srpske kulture u evropskim medijima. U poslednjih 15 godina napisao je više od 100 članaka i nekoliko knjiga o Srbiji i znamenitim Srbima.

Žan Kristof Buison snažno se zalagao za to da Kosovo ne bude primljeno u UNESKO i tada je istakao da će se, ukoliko Kosovo bude primljeno u ovu organizaciju, odreći titule interkulturalnog ambasador UNESKA.

Predsednik Republike Tomislav Nikolić odlikovanja povodom Dana državnosti uručiće 15. februara u 11 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

13.02.

2016.

Сузана [neregistrovani] u 13:44

Свака част!

Велико хвала француском колеги Жану Кристофу Буисону на томе што толико пажње и труда посвећује нашој земљи. Искрене честитке на заслуженом признању и пуно успеха у даљем раду!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi