Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Vukova nagrada ove godine i dvojici novinara – Miomiru Filipoviću i Borku Gvozdenoviću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

10. 02. 2016.

Izvor: UNS

Vukova nagrada ove godine i dvojici novinara – Miomiru Filipoviću i Borku Gvozdenoviću

Među ovogodišnjim dobitnicima Vukove nagrade koju od 1964. godine dodeljuje Kulturno-prosvetna zajednica Srbije, prvi put su i dvojica novinara – Miomir Filipović i Borko Gvozdenović.

 

Miomir Filipović je dopisnik „Politike“ i osnivač „Seoskih novina“ koje postoje od 1998. godine i jedine su novine u Srbiji koje se besplatno šalju u 700 sela.

„Retkost je da novinari dobiju Vukovu nagradu, a naročito da ona dvojici novinara pripadne iste godine. Srećan sam zbog toga i veoma mi znači. Ova nagrada nije samo priznanje meni, već i profesiji bez koje ja ne bih mogao da postinem sve ovo u životu“, rekao je UNS-u Miomir Filipović.

Borko Gvozdenović za UNS ističe da je Vukova nagrada „vrhunac moje karijere i vrhunac mog života.“

„Više od četrdeset godina sarađivao sam sa 'Politikom', ona je bila i ostala moj život. Sada sam već 15 godina u penziji i presrećan sam što mi je dodeljeno priznanje i moj rad nagrađen“, rekao je Gvozdenović.

Vukova nagrada  dodeljuje se za „naročite rezultate ostvarene u stvaralačkom radu na širenju kulture, obrazovanja i nauke u Republici Srbiji i na svesrpskom kulturnom prostoru“.

Nagrada se sastoji od diplome, plakete i novčanog iznosa.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi