Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  U četvrtak otvaranje izložbe fotografija Branislava Strugara u Novom Sadu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

10. 11. 2015.

Izvor: UNS

U četvrtak otvaranje izložbe fotografija Branislava Strugara u Novom Sadu

Izložba fotografija "Utisci iz Španije" fotografa i člana UNS-a Branislava Strugara biće otvorena u četvrtak, 12. novembra u 19 sati, u prostorijama Foto kluba Novi Sad (ulica Đorđa Nikšića Johana 17/7).

 

Fotografije koje će biti izložene nastale su 2014. godine tokom tromesečnog boravka Branislava Strugara u Španiji.

"Cilj snimanja nije bila reportaža niti da pokažem kako izgleda Španija. Želeo sam da zabeležim i dočaram utiske koje sam imao obilazeći delove ove interesantne zemlje. Pojedini motivi koje sam snimao bili su vezani za istoriju i tradiciju, ali doživljaj i interpretacija su sasvim lični", rekao je Strugar UNS-u.

Branisalav Strugar fotografijom se bavi od 1968. godine. Više od dve decenije radio je kao fotoreporter u Televiziji Beograd. Status samostalnog umetnika fotografije dobio je 1996. godine. Ima zvanje Majstora fotografije FSJ. Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) mu je 2002. godine dodelilo zvanje Istaknutog umetnika fotografije ULUPUDS-a. Godine 2008. od ULUPUDS-a je dobio Nagradu za životno delo "za celokupno stvaralaštvo i doprinos razvoju primenjenih umetnosti i dizajna".  Objavio je 13 autorskih monografija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi